Tipărirea și editarea cărților este una dintre cele mai vechi industrii din lume, ceea ce vă poate determina să vă întrebați câte cărți au existat în istorie.
Evident, nu știm numărul exact. Dar putem folosi niște matematici și statistici pentru a face presupuneri juste. În amintirea recentă, industria publicării de cărți a fost masivă. Încasând în medie aproximativ 25 de miliarde de dolari pe an și tipărind peste 800 de milioane de exemplare legate pe hârtie doar în Statele Unite. Tehnologiile mai noi, cum ar fi cititoarele electronice și cărțile audio, au făcut tranziția publicării în era digitală. Și au crescut volumul de conținut care poate fi publicat, folosind mai puține materii prime.
Progresul tehnologic
Cu toate acestea, cel mai important progres tehnologic pentru publicarea de carte a venit în jurul anului 1440, sub forma tiparului Gutenburg. Acest lucru a permis cărților să fie produse în masă, mai degrabă decât scrise minuțios de mână. Presa a accelerat publicarea de cărți în Europa de la doar câteva mii de titluri existente la milioane. Contribuind la creșterea nivelului de alfabetizare.
Google a derulat un proiect pentru a număra fiecare carte pe care au putut să o găsească pe Pământ. Oferind 129.864.880 de titluri unice în acest proces. Acesta este un număr masiv. Dar încă nu ține cont de alte milioane care au fost cu siguranță pierdute în istorie. Cărțile indexate devin mai rare pe măsură ce catalogul revine în timp. Google a menționat, de asemenea, că au exclus în mod intenționat conținutul serializat și titlurile care apăreau doar sub formă audio.
Datele lor s-au bazat pe titluri care au primit un International Standard Book Number (ISBN). Sistemul ISBN a fost înființat în 1970 ca mijloc pentru guverne de a identifica titlurile de cărți. Astfel încât un număr necunoscut de lucrări dinainte de 1970 nu a fost indexat. Cărțile tipărite auto-publicate nu trebuie să fie înregistrate în sistem decât dacă autorul intenționează să le vândă pe Amazon sau printr-o librărie.
Coduri și UNESCO
În general, dacă același titlu este disponibil ca o carte electronică, carte audio, broșat și copertă cartonată, va avea coduri ISBN separate pentru fiecare format. Google a spus că a încercat să elimine cărțile duplicate din numărul său.
UNESCO estimează că 2,2 milioane de titluri noi sunt adăugate pe raft la nivel global în fiecare an. Dacă presupunem că 26,4 milioane de titluri noi au fost adăugate în ultimii 12 ani de la estimarea Google de 129.864.880 în 2010. Putem aduna acele numere pentru o estimare de 156.264.880 de titluri în 2022. Aceasta nu include cărțile electronice, cărțile audio și nici cărțile. Fără ISBN. Care include multe cărți autopublicate. Numărul real de cărți din lume ar fi mult mai mare dacă le-am lua în considerare.