Persoanele fericite, sunt mult mai sănătoase

Probabil ați auzit că râsul este un medicament bun.

Dar asta nu înseamnă că veți cere un stand-up comedian după ce vă rupeți brațul (la urma urmei, un medicament bun este și un medicament bun). Totuși, râsul are multe efecte pozitive măsurabile asupra corpului tău. Când râdem, corpul nostru răspunde pozitiv.

Există o scădere a hormonilor de stres (cortizol, adrenalină și dopac) și o creștere a beta-endorfinelor (care scade senzația de depresie). Dar și a hormonului uman de creștere (care ne ajută să ne protejăm de boli și infecții).

Incredibil, nu doar râsul ne schimbă chimia corpului, ci și simpla anticipare a râsului o face. Râsul determină, de asemenea, corpurile noastre să producă mai multe celule T și globuline, care ne întăresc sistemul imunitar. Iar tipul de mentalitate pozitivă care se bucură de un râs bun vă poate ține să chicotiți în anii următori. Oamenii care raportează sentimente generale de fericire tind să fie în general mai sănătoși și să trăiască mai mult decât oamenii nefericiți.

1.Dar putem să râdem în formă?

Câte calorii poți arde atunci când râzi. Cea mai bună dietă este o doză de fericire
Pixabay

Prin scăderea nivelului de cortizol, este posibil să pierdem și grăsimea de pe burtă. Sau cel puțin să emitem mai puține comenzi pentru a depozita o anvelopă de rezervă de protecție în jurul organelor noastre centrale.

Cortizolul este coșmarul persoanelor care fac dietă. Ne îndeamnă să mâncăm (mancați sub stres, oricine?), ne scade metabolismul după masă și apoi ascunde grăsimea în secțiunea mediană.

Persoanele care altfel sunt slabe, dar care au un plus de grăsime pe abdomen au niveluri măsurabil mai mari de cortizol. Așa că râsul te poate ajuta să termini treaba pe care a început dieta ta.

2.Râsul și pierderea în greutate

Înainte de a vorbi despre arderea caloriilor prin râs, este important să înțelegem că tot ceea ce faci arde calorii. Arzi calorii chiar acum citind acest articol. Doar lăsând corpul să-ți pompeze inima, să-ți extindă plămânii și să îndeplinești toate celelalte sarcini necesare pentru a te menține în viață.

O persoană de 68 de kilograme va arde aproximativ 22 de calorii doar citind timp de 15 minute. Desigur, adăugarea unui pic de efort aerobic la programul tău prost recomandat de citire pentru exerciții va arde și mai multe calorii.

Iată câte calorii vei arde (folosind o persoană de 68 de kilograme) făcând următoarele activități timp de 15 minute:

Ciclism peste 20 mph (32 kph): 273

Jogging: 171

Bicicleta staționară: 170

Schi alpin: 102

Dans de sală: 77

Grădinărit: 68

Bazin de tragere: 42

Cumpărături: 40

Conducere: 34

Tastare: 25

Râsul ajută la arderea caloriilor prin creșterea ritmului cardiac cu 10 până la 20 la sută. De asemenea, metabolismul tău crește. Ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii în repaus odată ce ai încetat să râzi.

Deși ideea că ne putem topi talia râzând este una atrăgătoare, ar fi bine să nu anulăm încă abonamentele la sală. Râsul timp de 15 minute pe zi (și nu neapărat deodată) arde undeva între 10 și 40 de calorii pe zi. Asta înseamnă că, atâta timp cât râzi, poți mânca trei – poate chiar patru – biscuiți nesărați, fără nicio vină.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.