Liderul USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat luni demisia din funcția de președinte al partidului, pe care o deținea de aproape doi ani. „Rezultatul alegerilor este sub așteptările pe care le-am avut. (…) Pentru mine, în întreaga mea viață, asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat”, a declarat Drulă.

Cătălin Drulă a mai adăugat că va convoca alegeri pentru conducerea partidului și că îl ia în calcul pe Dominic Fritz ca interimar. „Voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție. Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte. E foarte important ca USR să continue, pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României”, a afirmat Drulă.

De asemenea, a mai declarat că „nu i-a cerut absolut nimeni să plece” și că „fiecare membru USR își poate depune candidatura la această cursă”.

Drulă a explicat că alegerile au fost organizate cu un singur scop, „ca această coaliție să fie menținută la putere”. „Eu cred că în democrație, rezultatele se obțin prin organizare. Și democrație fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenților. Fără organizare nu poți obține rezultate. Forțele răului în România sunt bine organizate. Forma de organizare într-o democrație se numește partid politic. Îi înțeleg pe oameni că sunt dezamăgiți de politică și că caută soluții de tipul „Albă ca Zăpada”, ele nu există în realitate, rezultate în politică se obțin prin structură, prin ierarhie, prin oameni care au o gândire și o susținere comună. Încurajez oamenii să voteze în continuare partidele politice”, a precizat el.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an, Drulă a răspuns că „anul acesta, nu”.