Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de coaliția PSD-PNL pentru funcția de primar al Capitalei, a declarat că este pregătit să se retragă din competiție dacă va pierde sprijinul partidelor care l-au propus. Într-o conferință de presă recentă, Cîrstoiu a răspuns criticilor și a clarificat acuzațiile de incompatibilitate ce i-au fost aduse, precizând că mandatul său depinde de susținerea coaliției.

„Am vrut să aduc o administrație publică eficientă în București, bazată pe un sprijin politic stabil”, a menționat Cîrstoiu, subliniind că nu a urmărit niciodată să transforme administrația capitalei într-una politică. Candidatul a explicat că decizia sa de a intra în cursă a fost condiționată exclusiv de propunerea coaliției PSD-PNL și că este deschis să renunțe dacă acest sprijin i se va retrage.

Cîrstoiu s-a adresat și situației sale personale și profesionale, menționând că nu se consideră în incompatibilitate, în ciuda faptului că a operat atât în spitale publice, cât și în clinici private. El a criticat ordonanța care a modificat regimul incompatibilităților în sistemul medical, arătând complexitatea muncii sale și dedicarea față de profesie.

În plus, candidatul a vorbit despre singurătatea simțită în campania electorală și despre lecțiile învățate despre oameni și comunicare. A exprimat convingerea că managementul administrației publice poate fi îmbunătățit și că scopul său principal este să aducă schimbări pozitive pentru cetățenii Bucureștiului.