Candidatul la funcția de manager al unui spital, susținut de PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, neagă acuzațiile de incompatibilitate legate de activitatea sa profesională, argumentând că numai Agenția Națională de Integritate (ANI) poate decide în această problemă. Într-o conferință de presă recentă, a explicat că activitatea sa în clinici private și în străinătate nu contravine reglementărilor actuale, subliniind că legislația din 2016 l-ar exonera de orice acuzație.

„Am operat și în alte spitale publice și în R. Moldova. Am oferit opinia medicală și în spitale private când mi s-a cerut. Rolul meu a fost întotdeauna să asigur îngrijirea medicală a pacienților”, a declarat Cîrstoiu, referindu-se la vasta sa experiență în domeniul medical.

El a menționat modificările legislative prin Ordonanța de Urgență 79 din 2016, care a adus un regim aitpic în ceea ce privește incompatibilitățile în sistemul medical. „Această OUG a creat un soi de haos, permițând managerilor, directorilor și șefilor de secție să continue activități medicale și de cercetare în aceeași unitate. Este aplicabilă managerilor, directorilor și șefilor de secție, permițând în esență orice activitate de acest tip în afara timpului de lucru”, a explicat Cîrstoiu, adăugând că rolul său principal este de a conduce spitalul, nu de a reglementa aceste aspecte.