Intr-o recentă conferință de presă, Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat regretul de a nu-l fi ascultat pe nașul său de cununie, Traian Băsescu, care l-a sfătuit să se abțină de la a candida. În fața jurnaliștilor, Cîrstoiu a împărtășit cuvintele fostului președinte: „Dacă vei intra în povestea asta politică, o să vezi că vei deveni peste noapte aproape cel mai urât dintre pământeni”.

Întrebat despre aceste sfaturi în contextul acuzațiilor de incompatibilitate în care se află, Cîrstoiu a recunoscut: „Cinstit, da”, subliniind faptul că a primit avertismente similare și din partea tatălui său, care a apreciat mai mult valoarea muncii sale în domeniul medical decât aspirațiile politice.

Cîrstoiu a menționat că nu a avut discuții despre candidatura sa cu președintele Klaus Iohannis, însă a avut o conversație detaliată cu Băsescu înainte de a-și anunța candidatura. În ciuda sfaturilor primite, candidatul a optat să intre în cursa electorală, motivat de convingerile personale mai mult decât de avertismentele legate de imaginea sa publică.

Acuzațiile de incompatibilitate și criticile publice ar putea fi reflectare a premonițiilor lui Băsescu despre pericolele implicate de viața politică, conform propriilor reflecții ale lui Cîrstoiu. Aceste dezvăluiri vin într-un moment în care lupta pentru Primăria Capitalei devine tot mai intensă, iar candidatul se confruntă nu doar cu oponentii politici, dar și cu propriile îndoieli și regrete.