Candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a făcut un gest simbolic folosind metroul pentru a-și sublinia propunerea ca Metrorex să treacă în subordinea Primăriei Municipiului București.

Într-o postare pe Facebook de joi, acesta a relatat cum a călătorit cu metroul atât în momentele de vârf, când vagoanele sunt pline, cât și la prânz, când acestea sunt goale, pentru a sublinia necesitatea unei gestionări mai eficiente a acestui mijloc de transport.

„M-am dus și azi cu metroul. Și la ora prânzului, când vagoanele sunt goale. Și seara, când trenurile sunt pline și toată circulația din zona de nord a orașului era blocată de un trafic infernal. Așa că, Nicușor, eu sunt la metrou. În fiecare zi. Ți-am păstrat un loc. Hai să vorbim despre metrou! Să îți explic de ce metroul trebuie să treacă la Primăria Capitalei!”, a afirmat Cîrstoiu.

Pe lângă utilizarea personală a metroului ca exemplu de implicare directă în soluțiile de mobilitate urbană, Cîrstoiu și-a exprimat convingerea că o gestionare mai apropiată a Metrorex de către administrația locală ar contribui la o mai bună integrare a tuturor mijloacelor de transport în comun într-un sistem unitar. „O să repet gestul, pentru că eu consider că trebuie să fii aproape de oraș și asta este cel mai important. Eu pacienții nu mi i-am consultat prin internet, am avut o relație directă cu ei”, a adăugat el, evidențiind importanța interacțiunii directe și a cunoașterii problemelor reale ale bucureștenilor.

Prin această inițiativă, Cătălin Cîrstoiu pune accent pe necesitatea unei gestionări integrate a transportului public pentru a îmbunătăți mobilitatea urbană în Capitală, oferindu-i realitatea experiențelor sale personale ca fundament al propunerii sale politice.