Reclamă
Reclamă

Posibilitatea ca Cătălin Cherecheș să fie cercetat în stare de libertate și să nu fie trimis în România a fost menționată de către procurorul german care-l anchetează.

Procurorul a declarat că, în cazul în care Cătălin Cherecheș cooperează și nu există probleme în cursul procedurii, acesta ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. Cu toate acestea, procurorul a menționat că nu are informații cu privire la faptul că Cătălin Cherecheș ar fi încercat să lovească polițiștii, dar a afirmat că acesta s-a opus încătușării.

Procedura de trimitere într-un alt stat este descrisă ca fiind una mai complicată, iar următorul pas va fi făcut de tribunalul din München. În primă fază, instanța va decide dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare.

Dacă acest lucru este confirmat, în următoarele 6 săptămâni, instanța va analiza dacă actele sunt corecte și dacă nu au fost depuse contestații pentru extrădare. Decizia finală cu privire la soarta lui Cătălin Cherecheș și dacă acesta va fi trimis în România sau nu va fi eliberat va fi luată de instanță.

Reclamă

Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Acesta are și o interdicție de cinci ani de a fi ales și de a ocupa funcția de primar. Căutările poliției nu l-au găsit pe Cătălin Cherecheș nici la domiciliu, nici la sediul Primăriei Baia Mare.

Decizia Curții de Apel Cluj de a condamna pe Cătălin Cherecheș vine în urma reținerii socriilor săi în arest preventiv. Soacra primarului a fost prinsă în flagrant la Cluj în timp ce ar fi intermediat o mită pentru o judecătoare care urma să pronunțe sentința definitivă în dosarul de corupție al ginerelui său.

Cătălin Cherecheș ar putea fi ELIBERAT! Procuror german: Este posibil să nu fie trimis în România, să se bucure de libertate

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție Cluj în septembrie 2016 pentru luare de mită în formă continuată. În același dosar au fost judecați Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai și Sorinel Mihai, reprezentanți ai unor societăți comerciale, pentru dare de mită, și Nicolae Dan Trifa, pentru complicitate la dare de mită.

Potrivit rechizitoriului trimis în instanță de către DNA, în perioada 2013-2018, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a primit diverse sume de bani de la oameni de afaceri în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu.

De asemenea, procurorii susțin că Cătălin Cherecheș a făcut operațiuni financiare incompatibile cu funcțiile pe care le deținea, precum negocierea și încheierea de contracte sau emiterea de facturi, în cadrul unei societăți comerciale unde era administrator de fapt/împuternicit al administratorului de drept.

Declarațiile de avere din perioada 2013-2018 prezentate de către Cătălin Cherecheș au fost considerate de către DNA ca fiind necorespunzătoare realității și în contradicție cu situația de fapt. DNA mai susține că în timpul campaniei electorale din 2012 pentru alegerile locale, Cătălin Cherecheș a oferit o sumă de bani și alte beneficii unui președinte al filialei județene a unui partid politic pentru a-i determina pe simpatizanții formațiunii politice să-l voteze ca primar al municipiului Baia Mare.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro