Celebrul designer, Cătălin Botezatu, a criticat dur sistemul sanitar de la noi din țară. 

Cătălin Botezatu s-a confruntat cu o boală extrem de gravă: cancer la colon. Din cauza programului încărcat și a stilului de viață haotic, Botezatu a fost nevoit să ia o pauză de la toate acestea pentru a se vindeca. Chiar dacă s-a vindecat complet, vedeta încă mai merge în Turcia pentru a-și face analizele. 

În toamna anului 2019, Botezatu a mers de urgență în Turcia. În urma unui set de analize, doctorii i-au dat o veste tragică: bărbatul avea o tumoră la colon. Nu s-a dat bătut și a luptat pentru viața lui. A suferit o intervenție chirurgicală de 6 ore. Medicii au decis să îi taie jumătate de colon. Pe lângă această procedură, Botezatu a făcut și chimioterapie hipertermică.  

Cătălin Botezatu a trecut prin clipe de coșmar

Pe lângă problema aceasta, Cătălin Botezatu are probleme serioase și la inimă. Designerul are montate cinci stenturi. Așadar, bărbatul este în măsură să dea sfaturi în ceea ce privește sănătatea, având în vedere că a trecut prin atât de multe probleme medicale.  

Un sfat important din partea designerului este să ne facem controale regulate, pentru că ne putem trezi cu vreo boală pe care nu o vom mai putea vindeca. 

„ Dacă faci asta, așa cum am făcut eu, și am ajuns pe mâinile tale (n.r. designerul se adresa Evei Pavel, consilierul medical internațional, care l-a ajutat cu intervențiile din Turcia), ai șansa să te simți ca acasă într-un spital. Din păcate, o viață tumultuoasă, poate uneori neglijentă din partea mea, te poate duce în halul acesta. Și uite, am ajuns la un cancer, o tumoră (…)”, spune Botezatu.

Cătălin Botezatu a făcut praf sistemul sanitar din România: Dacă nu ai bani, mori!
Colaj Substantial

Ce părere are Botezatu despre sistemul medical din România

Până în prezent, Cătălin Botezatu nu a apelat la sistemul sanitar de la noi din țară. Având bani, designerul a fost mereu în străinătate pentru a se vindeca. Însă din cauza acestor probleme pe care le are, el a fost nevoit să apeleze la spitalele și medicii de la noi din țară. Experiența i-a lăsat un gust amar. 

„Sistemul sanitar din România e jale. Dacă nu ai bani sau dacă nu ești cineva, mori”

Cătălin Botezatu a precizat că îi respectă pe medicii din România, însă a vorbit deschis despre marile probleme pe care le are sistemul sanitar. În opinia lui, fără bani, la noi în țară nu rezolvi nimic în spitale. 

Chiar dacă se spune că banii nu aduc fericirea, Cătălin Botezatu nu este de acord cu acest lucru. Designerul susține că în situații critice, banii au fost mai utili ca niciodată. De aceea, vorbele precum „banii nu aduc fericirea”, nu au valoare pentru el. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.