Iubitorii smartphone-urilor Iphone nu mai au mult de așteptat până la lansarea noului model.

Milioane de oameni așteaptă cu sufletul la gură noutățile aduse în acest sens. Astfel,  Apple se pregătește pentru lansarea seriei iPhone 15 cu obiectivul ambițios de a produce 85 de milioane de unități pe piață, arată Bloomberg.

Cu ce noutăți vine Iphone 15 pe piață?

Compania Apple va introduce în curând noile modele pro ale iPhone 15. Pentru marea lansare, compania va pregăti 85 de milioane de exemplare.  O veste mai puțin buna pentru iubitorii acestui brand ale legătură cu prețurile.

Mai multe surse arată că Apple analizează posibilitatea unei creșteri a prețului pentru variantele Pro ale telefoanelor mobile noi. Cu toate acestea, în mod cert, exemplarele nu vor rămâne pe rafturi.

  Dincolo de succesul pe care îl are la fiecare lansare a modelelor noi, Apple traversează și o situație aparte. Compania se confruntă cu o acțiune în justiție din partea dezvoltatorilor din Regatul Unit.

Aceștia cer o compensație de 1 miliard de dolari, acuzând compania de comisioane exagerate în App Store.

Compania a fost dată în judecată de 1.566 de dezvoltatori de aplicații din UK, reprezentați de profesorul Sean Ennis de la Universitatea East Anglia Center. Aceștia acuză compania de practici comerciale neloiale. Dezvoltatorii contestă comisioanele percepute de Apple pentru vânzările din App Store.

Apple a declarat anterior că 85% dintre dezvoltatori nu plătesc comisioane. Cu roate acestea, profesorul Ennis cere o compensație de 1 miliard de dolari pentru prejudiciile suferite.

Anunțul că Apple ia în considerare creșterea prețului pentru modelele Pro ale seriei iPhone 15 vine într-un moment în care compania a înregistrat o creștere substanțială a valorii acțiunilor sale. Conform estimărilor, Apple a ajuns  aproape de un impresionant prag de 3.000 de miliarde de dolari în piața globală.

Decizia legată de creșterile de preț ale noilor modele de telefoane nu este încă finalizată. Se pare că Apple analizează atent piața, dar și concurența.