Porumbul fiert este foarte căutat și consumat mai ales în sezonul de vară. Nimic nu merge mai bine decât acesta și puțină sare pe deasupra. Este un adevărat deliciu pentru toată lumea. Dar totuși, cât timp trebuie ținut la fiert pentru a rezultatul să fie pe măsura așteptărilor?
Porumbul poate fi pregătit și pe grătar, dar și fiert. Frunzele lor se desfac și se așează știuleții de porumb într-o oală încăpătoare. Deasupra se pun o parte din foi și apoi se acoperă cu apă. Un truc simplu este adăugarea de puțin zahăr în apă pentru un gust mai bun.
Dacă vei pune sare în timpul fierberii, acesta se va întări, iar rezultatul nu va fi cel așteptat. Porumbul se lasă la fiert timp de 10 sau 15 minute, după ce apa începe să clocotească, până când furculița poate intra cu ușurință în știuleți. Se recomandă ca acesta să nu stea prea mult timp în apa fierbinte.
Sursa foto: Social media
Ce beneficii are porumbul fiert
Porumbul are o mulțime de nutrienți și este foarte benefic pentru organism, odată ce a fost consumat. El nu conține gluten și poate fi consumat de toată lumea, fără nicio restricție. Conform studiilor, porumbul conține antioxidanți în cantități mult mai mari decât ale altor cereale.
Cei mai importanți antioxidanți sunt: acidul feluric, antoaciani, zeaxantina care îmbunătățește vederea, luteina protejează ochii de oxidativele produse de lumina albastră sau acidul fitic ce ajută la absorbția mineralelor în corp.
Porumbul ajută împotriva bolilor diverticulare. Balonarea reprezintă o adevărată problemă pentru multe persoane și poate duce către inflamații ale pereții colonului. Un studiu efectuat timp de 18 ani a demonstrat că porumbul ajută împotriva bolilor diverticulare,
El ajută la sănătatea ochilor. Astfel, cataracta sau degenerescența maculară se numără printre cele mai frecvente probleme în ceea ce privește sănătatea ochilor și sunt cauze extrem de cunoscute ale orbirii. Antioxidanții din porumb, precum zeaxantina și luteina ajută ochii să fie mai sănătoși.
Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.