Reclamă
Înainte de masa de Paște, gospodinele vopsesc ouă, care sunt specifice acestei perioade. Ouăle se ciocnesc între membri familiei sau prieteni și apoi se mănâncă împreună. De multe ori, se vopsesc prea multe ouă decât se consumă în primele zile și acestea vor sta în frigider.
Specialiștii în domeniul sănătății ne sfătuiesc să fim cât mai precauți pentru a nu avea probleme. Deși multe gospodine afirmă că ouăle pot sta și două săptămâni la rece, fără să fie dăunătoare, acest lucru este cât se poate mai fals. Ele nu trebuie să stea mai mult de câteva zile în frigider și a trebui consumate toate în timp util, fără să facem abuz de ele.
Radu Țincu, medic specialist vine cu câteva recomandări în privința consumului de ouă în această perioadă. Astfel că se vor consuma maxim două ouă pe zi fiindcă lipidele din aliment îngreunează digestia. Ouăle se pot păstra între 5 și 7 zile la frigider după ce s-au vopsit. Dacă o femeie însărcinată sau copiii vor să consume, se vor păstra 3 sau 4 zile.
Reclamă