Reclamă

Înainte de masa de Paște, gospodinele vopsesc ouă, care sunt specifice acestei perioade. Ouăle se ciocnesc între membri familiei sau prieteni și apoi se mănâncă împreună. De multe ori, se vopsesc prea multe ouă decât se consumă în primele zile și acestea vor sta în frigider.
Specialiștii în domeniul sănătății ne sfătuiesc să fim cât mai precauți pentru a nu avea probleme. Deși multe gospodine afirmă că ouăle pot sta și două săptămâni la rece, fără să fie dăunătoare, acest lucru este cât se poate mai fals. Ele nu trebuie să stea mai mult de câteva zile în frigider și a trebui consumate toate în timp util, fără să facem abuz de ele.
Radu Țincu, medic specialist vine cu câteva recomandări în privința consumului de ouă în această perioadă. Astfel că se vor consuma maxim două ouă pe zi fiindcă lipidele din aliment îngreunează digestia. Ouăle se pot păstra între 5 și 7 zile la frigider după ce s-au vopsit. Dacă o femeie însărcinată sau copiii vor să consume, se vor păstra 3 sau 4 zile.

„Pe de altă parte, trebuie să ne gândim la persoanele care au ținut postul pentru sărbătorile Pascale. Este vorba despre un post fără proteină animală și acest lucru a dus la o scădere a secrețiilor biliare, digestive, care digeră lipidele.”, a spus Radu Țincu pentru Spynews.

Social media

Obiceiuri cu ouăle vopsite

În această perioadă a anului, există o mulțime de tradiții care sunt păstrate cu sfințenie, iar dacă le vei respecta, vei avea noroc tot anul. Oul roșu care a fost sfințit la biserică, se va păstra până anul viitor. La Paștele următor, acesta se sparge, iar dacă este plin, veți avea o viață foarte liniștită și împlinită.

În zona Moldovei, un obicei străvechi spune că trebuie păstrat un ou roșu timp de 40 de zile după ce se încheie Paștele. După această perioadă, oul se sparge și dacă nu miroase urât, vei avea un an bun plin de bucurii.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro