Ouăle sunt unele dintre acele alimente care nu pot lipsi din frigider. Nu numai că este un aliment foarte nutritiv, dar este și ușor de preparat și de folosit în multe rețete. Cu toate acestea, știi cum să depozitezi ouăle în mod corespunzător și cum să le pregătești astfel încât să nu se strice?
Dacă ouăle nu sunt depozitate în condiții adecvate, se pot dezvolta bacterii din cauza căldurii, de exemplu. Prin urmare, este necesar să se acorde atenția cuvenită atât preparării, cât și depozitării ouălor. Iată care sunt sfaturile noastre.
Cum se prepară ouăle fierte?
Procesul de preparare a ouălor fierte tari este foarte simplu, dar nu întotdeauna îl facem corect. Există mai multe puncte de gătire, care variază în funcție de gusturile fiecăruia, dar cu cât sunt mai bine gătite, cu atât sunt mai puține șanse să se strice.
Pentru a le pregăti, veți avea nevoie de o oală cu apă. Acestea trebuie fierte timp de 10 minute. Este suficient de lung.
Care este termenul de valabilitate al ouălor fierte tari?
Experții în sănătate publică și în alimentație spun că un ou fiert tare trebuie consumat în maximum șapte zile, cu condiția să fi fost păstrat în condiții de refrigerare corespunzătoare, indiferent dacă le-ați lăsat sau nu în coajă.
Important este ca acestea să rămână perfect izolate într-un recipient ermetic și la frigider. Este important de reținut că, odată gătite, ouăle nu trebuie lăsate la temperatura camerei mai mult de două ore. După acest timp, trebuie să fie refrigerate.
Trebuie remarcat faptul că durata de valabilitate a ouălor fierte tari poate fi redusă cu 3-4 zile, lucru care se întâmplă atunci când folosim maioneză pentru a le însoți sau când le combinăm cu alte alimente, cum ar fi salata.
Cum știu dacă un ou fiert tare este în stare bună?
Este normal ca, după o perioadă de timp petrecută în frigider, să aveți îndoieli cu privire la starea oului fiert tare. Pentru a afla dacă poate fi consumat în siguranță, cel mai bine este să o puneți într-un bol cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul castronului, nu există nicio problemă în a-l mânca. Dacă în cele din urmă iese la suprafață, este impropriu pentru consum și trebuie aruncat.