Reclamă

Deși sunt în mare vogă, nu toată lumea visează la vacanțe în destinații exotice. Mulți dintre români sunt adepții excursiilor cu buget redus, în diverse tururi prin țară. Unul dintre cele mai accesate circuite în acest sens este cel al mănăstirilor din Bucovina. Pentru o astfel de experiență, ai nevoie de câteva sute de lei. Aproape o sumă infimă în paralel cu bugetele pe care trebuie să le aloci ca turist pentru a ajunge pe litoral de exemplu.

Cât costă un astfel de tur

Dacă nu ai vizitat încă Bucovina și obiectivele ei de cult, trebuie să ajungi acolo măcar odată în viață. Tărâmul mirific al Moldovei este un izvor al lăcașurilor de cult, al peisajelor, dar și experiențelor culinare. Ospitalitatea celor care locuiesc pe aceste meleaguri este deseori frapantă, însă nu o vei regăsi oriunde.

Un tur al Bucovinei și al mănăstirilor ei nu te costă deloc o avere. Va fi însă cu siguranță o experiență demnă de așezat în cutia cu amintiri a sufletului.

Internetul abundă de agenții care se întrec în a organiza circuite în zona Bucovinei. Cu autocarul, alături de alți pasageri poți urma un traseu clar alături de obiectivele turistice apropiate de acesta. De exemplu, se vizitează Mănăstirile Moldovița și Sucevița, Mănăstirea Putna și Chilia lui Daniil Sihastrul. Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Humorului, sunt de asemenea incluse pe harta unui astfel de circuit. Alături de mănăstiri, organizatorii includ în program și vizite la diverse ateliere de picturi icoane. Totodată, sunt de interes pentru pelerini și muzeele de etnografie.

De multe ori, pelerinajele includ cazarea la diferite mănăstiri. De altfel, pelerinii pot alege și diferite pensiuni în acest sens. Un astfel de circuit se parcurge în minim o zi și jumătate sau chiar două. Prețurile pornesc de la 600 de lei și pot ajunge până la maxim 1000 de lei.

Dacă vrei să te bucuri de un astfel de circuit din confortul propriului autoturism, totul ar putea să coste încă o dată pe atât. Combustibilul, cazarea, mesele și banii necesari accesului în diferite obiective turistice ar fi luate în calcul.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro