Sezonul estival vine cu prețuri pe măsură. Pentru o simplă ciorbă, românii au ajuns să se caute adânc în buzunar.
Cât plătesc românii pentru o simplă ciorbă pe litoral
Minivacanța de 1 iunie și Rusalii a fost ocazia perfectă pentru români să se bucure de plajă și mare. Și cum s-a dat deja startul sezonului estival, mulți s-au îndreptat către litoral. Unii la bulgari, iar alții în stațiunile românești, care au fost gata să-și primească turiștii.
Doar că anul acesta a venit cu o surpriză neplăcută pentru cei mai mulți. Prețurile de la terase și restaurante au ținut pasul cu inflația. Așa că alimente obișnuite, nelipsite de pe mesele românilor, au ajuns să coste mai mult decât în anii precedenți. Asta deși prețurile erau oricum, destul de piperate și greu accesibile oricui.
În stațiunea Eforie Nord, cunoscută pentru costurile mai reduse, comercianții au majorat prețurile. Așa că la o terasă obișnuită, un român care vrea să mănânce o simplă ciorbă trebuie să se gândească de două ori înainte. Pentru o porție, va scoate din buzunar 35 de lei.
Nici hamsii nu mai sunt ce au fost. De la 10-15 lei, cât costau în anii precedenți, acum peștele prăjit în ulei și mălai a ajuns să fie 25 de lei. Iar dacă vrei să mănânci și mămăligă lângă, trebuie să scoți alți bani din buzunar. Adică o simplă porție completă te duce la cel puțin 35 de lei, în funcție de zonă.
Taxa pe care românii nu o mai plătesc în această vara
Drumul spre litoral vine și cu vești bune. Anul acesta, Ministerul Transporturilor a decis să renunțe la celebra taxă de la Fetești.
Decizia a intrat în vigoare de la 1 iunie, după ce s-a constatat că lucrările efectuate în zonă vor crea aglomerație și neplăceri. Așa că nicio categorie de șoferi nu va mai trebui să plătească această taxă, care în anii trecuți a fost o adevărată bătaie de cap.
Sorin Grindeanu a anunțat că taxa va fi suspendată până când lucrările din zonă vor ajunge la final. Este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în luna august.