Dacă sunteți una dintre persoanele care se îndreaptă spre muncă într-un vehicul, în fiecare zi, veți fi șocat. Probabil că în București există puține lucruri care vă frustrează mai mult decât să rămâneți blocat la un semafor roșu.
Din păcate, acele minute prețioase pe care le petreci așteptând ca o lumină să se schimbe sunt mai mult decât doar enervante. Sunt și o mare pierdere de vreme. În timp ce luminile roșii par adesea ca și cum ar dura o eternitate până se schimbă, nu este chiar așa.
Cât de mult timp din viață pierzi la semafor
Potrivit Asociației Naționale a Oficialilor din Transportul Orașului, timpul perfect pentru ca o lumină să rămână roșie este între 60 și 90 de secunde. Asta înseamnă că, în mod ideal, un șofer urban ar petrece în medie 75 de secunde așteptând la fiecare semafor roșu. Da, este timpul pentru matematică.
Dacă luați în considerare estimarea că aproximativ 20 la sută din tot timpul de condus este petrecut la semaforul roșu, acest lucru se poate adăuga cu siguranță. Potrivit AAA, în medie un om petrece 17.600 de minute de conducere în fiecare an.
Adică 3.520 de minute, sau 58,6 ore, petrecute așteptând la semaforul roșu la fiecare 365 de zile. Începi să conduci la vârsta de 18 ani și îți închei zilele de navetă când împlinești 65 de ani. Asta înseamnă că vei fi petrecut 2.930 de ore stând la semafoare chiar înainte de a te retrage.
Semaforul ne ține blocați în medie 6 luni
Conducerea poate fi o activitate distractivă și eliberatoare. Până când rămâneți blocat la un semafor roșu, adică. O persoană obișnuită își va petrece șase luni din viață așteptând ca luminile roșii să devină verde.
Veștile bune? În zilele noastre, din ce în ce mai multe orașe au semafoare la care trebuie să apeși pentru a traversa. Astfel timpul petrecut așteptând semaforul verde a scăzut considerabil. Și dacă asta nu vă sună atrăgător, tehnologia e în plină dezvoltare și poți opta oricând pentru un loc de muncă de acasă, cu salarii mari.