Deși vara își intra în curând în drepturi, din punct de vedere al numărului de viroze și cazuri de covid, parcă ne-am afla în toiul iernii. În rândul copiilor, dar și al adulților au fost înregistrate numeroase îmbolnăviri. Medicii de familie primesc zilnic pacienți cu simptome de viroze, răceală sau gripă. De altfel, la camerele de gardă ajung cazurile mai grave, cu febră persistentă. Multe persoane se plâng că deși au urmat cure de imunitate, acesta parcă nu mai prezintă un grad de eficiență sporit în fața infecțiilor virale.
Curele pentru imunitate țin cu adevărat virușii la distanță?
Curele pentru imunitate au rolul de a întări rezistența organismului în fața bolilor. De multe ori, părinții apelează la această variantă în disperarea de a-i ține pe cei mici departe de viroze. Totuși, medicii spun că 7-8 episoade de răceală pe parcursul unui an sunt perfect normale în cazul copiilor. În ceea ce îi privește oe adulți cifra se oprește la 5 maxim 6 răceli.
Multe persoane se sperie chiar după prime două episoade de răceală și apelează la cure pentru imunitate. Fie naturale, fie medicamentoase, deseori aceste tratamente sunt luate după ureche.
Medicii sunt însă de părere că în nici un caz nu putem sta departe de viruși dacă alegem o astfel de metodă de apărare.
Recent, câțiva specialiști în apifitoterapie au tras un semnal de alarmă în acest sens, îndemnând părinții să nu le mai administreze copiilor tot ceea ce găsesc în plafar pentru imunitate. Curele de acest gen se fac strict sub supraveghere medicală și presupun mult mai mult decât administrarea de medicamente.
Alimentația are un rol esențial
Curele pentru imunitate trebuie să fie concepute ca un întreg cumul de factori care să contribuie la întărirea organismului nostru. Este imperios necesar ca și alimentația să fie una echilibrată, bogată în nutrienți pentru ca rezultatele să fie cele așteptate. Dacă nu ne vom lua vitaminele și mineralele din alimentele, fructele, legumele pe care le consumăm, cu siguranță acestea nu le putem lua doar din medicamente.