De semințele de in toată lumea a auzit, dar câți au auzit și de uleiul de in? Acesta este plin de nutrienți și foarte benefic corpului. Se cultivă în întreaga lume de peste 7.000 de ani și este folosit pentru multe afecțiuni.
Semințele de in au fost folosite de-a lungul timpului în prepararea balsamurilor pentru inflamații ale pielii. Datorită acizilor grași pe care îi conține este un preparat eficient pentru bolile cardiace sau dezechilibre hormonale. Uleiul de in contribuie în lupta împotriva cancerului datorită proprietăților sale.
Beneficiile uleiului de in
Dacă este consumat, uleiul de in reglează nivelul de colesterol și protejează împotriva bolilor cardiovasculare și ajută la scăderea tensiunii. Un studiu a demonstrat că uleiul reduce efectele arteosclerozei. Totodată poate reduce inflamațiile asociate cu guta sau lupus, elimină hemoroizii și pietrele la rinichi.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2022/04/ulei-de-in.webp)
Uleiul de in, benefic pentru păr sau piele
Uleiul de in poate fi folosit ca tratament pentru păr. Dacă suferi de eczeme pe scalp, psoriazis, folosește cu încredere uleiul de in. Acesta oferă hidratare, strălucire și îl face mult mai rezistent. În acest fel, podoaba capilară nu va avea de suferit din cauza acestor afecțiuni.
Pentru piele, acesta se poate folosi împotriva acneei sau eczemelor. Dacă ți-e frică să stai la soare din cauza radiațiilor acestuia și a faptului că te poți arde, ai un aliat împotriva acestui lucru. Uleiul de in este eficient în cazul arsurilor solare. Este bogat în acizi grași și ajută la elasticitatea pielii, dar și la îndepărtarea celulitei.
Efecte adverse
Consumul de ulei de in este sigur pentru cele mai multe persoane, dar poate să provoace și efecte adverse pentru persoanele alergice sau dacă se va consuma o cantitate mare. Printre efectele adverse ale acestuia se numără balonarea, gazele sau chiar diareea în cazuri extreme. Uleiul nu este recomandat copiilor și nici persoanelor cu un colesterol ridicat.