Reclamă
Reclamă

O nouă eră a zborului supersonic ar putea fi chiar după colț, dar există trei provocări de depășit atunci când vine vorba de zbor mai rapid decât viteza sunetului.

Acestea sunt cele trei probleme ale aviației: inginerie, mediu și economie.

Concorde, minunea aeronautică care și-a făcut ultimul zbor în urmă cu 16 ani, în această săptămână a cucerit doar prima dintre cele trei provocări ale călătoriei .

Cel mai slab avion din lume ar putea transporta pasageri de-a lungul Atlanticului în mai puțin de jumătate din timpul preluat de alte aeronave comerciale, dar a avut totuși deficiențe ecologice și costuri de operare mari.

Reclamă

Acum, într-un moment în care emisiile de carbon și bunăstarea planetei noastre sunt în centrul atenției, poate o întoarcere la zborul supersonic comercial poate fi într-adevăr durabil, rentabil pentru companiile aeriene și producătorii și accesibil pentru pasageri?

Există două companii americane care cu siguranță cred acest lucru și continuă să se înarmeze cu planuri de a aduce pe piață avioane supersonice până la mijlocul anilor 2020. Timpurile de călătorie sugerate sunt la fel de scurte ca New York la Londra în 15 minute.

Una vizează companiile aeriene, celălaltă piața de avioane executive și amândouă au soluții diferite la unul dintre punctele majore de blocare a mediului ale zborului supersonic: cum să gestionezi boomul sonic.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro