Au mai rămas câteva zile până la una dintre cele mai frumoase sărbători de peste an: Crăciunul. Chef Cătălin Scărlătescu sare în ajutorul gospodinelor cu prepararea mai multor bunătăți, însă prețul acestora nu este deloc de neglijat.
Chiar dacă atunci când spunem Crăciun ne gândim la carne de porc, sunt oameni cărora nu le place acest fel de carne. Pentru aceștia, curcanul este cea de-a doua variantă pentru această perioadă a anului. Fiindcă un curcan nu se poate găti cât ai zice „pește”, chef Cătălin Scărlătescu îl vinde gata preparat.
Cât costă un curcan gătit de Cătălin Scărlătescu
Prin intermediul site-ului pe care îl deține, chef Cătălin Scărlătescu a publicat prețul pe care îl cere pentru un curcan gata făcut. Din păcate, nu mulți români își permit să își cumpere pasărea gătită deja, fiindcă prețul este colosal. Mai exact, persoanele care doresc să cumpere un curcan gata preparat de Cătălin Scărlătescu trebuie să scoată din buzunar suma de 2.763 de lei.
Unele familii din România doar visează la acești bani, salariile de la noi din țară fiind extrem de mici.
Cătălin Scărlătescu a vorbit, recent, despre modul în care își motivează angajații să lucreze. De asemenea, juratul de la emisiunea culinară de la Antena 1 a precizat că aplică reguli stricte pentru cei care lucrează la el.
Angajații lui Scărlătescu nu au salariu fix
Așadar, pentru a fi sigur că angajații nu bat pasul pe loc, Scărlătescu nu le dă salariu fix, ci le dă procent. Juratul de la „Chefi la cuțite” a recunoscut că are reguli stricte pentru angajații lui. Lucrătorii din restaurantul acestuia nu au pauză și nu au voie să iasă la fumat în timpul programului de muncă. Mai mult decât atât, ei nu au voie nici măcar cu telefon la muncă.
„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin 9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16.00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asta înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon”, a declarat Chef Scărlătescu, într-un podcast pe Youtube.