Românii așteaptă cu nerăbdare finalul acestei luni pentru scurta vacanță

Deși mai sunt câteva săptămâni bune până la Crăciun, mulți români sunt deja cu gândul la vacanță. Cei care se grăbesc să plece în concediu o pot face în minivacanța de Sfântul Andrei.

Vacanță de 5 zile pentru bugetari

În acest an, românii care sunt angajați la stat se vor bucura de o vacanță de 5 zile. Aceasta începe la final de Noiembrie. Minivacanța continuă până pe 5 Decembrie. Cei care vor să plece în această perioadă în concediu au la dispoziție numeroase variante.

Cât costă un sejur la munte?

Românii care vor să fure startul sărbătorilor de iarnă se pot bucura de o vacanța la munte.  Hotelierii se întrec în această perioadă în oferte de cazare. Un sejur în această perioadă în stațiunile din România poate fi piperat pentru unele buzunare. Cei care vor să caute ofertele avantajoase ar trebui să se grăbească. Variantele ieftine în acest sens sunt cele la pensiuni sau cazări direct la proprietari.

Un sejur de 5 nopți la un hotel de 4 stele din Sinaia poate ajunge la 1600 de lei de persoană în funcție de facilități. De asemenea, dacă optați pentru o pensiune în zona Branului, pentru două nopți de cazare puteți plăti chiar și 300 de lei pentru două persoane.

In zona Sâmbăta de Sus, turiștii se pot caza la pensiuni și cabane cu minim 140 de lei de persoană pe noapte. De altfel, se pot bucura de bucate alese, tradiționale.

Vor avea zăpadă turiștii în minivacanța de Sfântul Andrei?

Prima zăpadă s-a așezat peste România în zona Transfăgărășanului încă de acum câteva săptămâni. Turiștii așteaptă cu nerăbdare primii fulgi  de nea în stațiuni. Mai ales cei care practică sporturile de iarnă țin cu ardoare ca vremea să fie prielnică în acest sens.

Conform prognozelor, ar urma să ningă din 4 Decembrie la munte. Astfel, cu puțin noroc, cei care ajung în stațiuni s-ar putea bucura de zăpadă.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.