Cât costă felurile de mâncare din senat. Un parlamentar trebuie să scoată din buzunar o sumă extrem de mică pentru a se putea delecta cu preparatele gătite la restaurantul existent la nivelul S2 al Camerei Deputaţilor. 

Cât costă felurile de mâncare din senat

Cât costă felurile de mâncare din senat. Reprezentanţii Parlamentului României mănâncă mai bine ca la mama acasă. Restaurantul „Salon Brâncovenesc” din senat are preţurile extrem de mici la mâncare, identice cu cele de la cantinele studențești.

Zilnic, la restaurantul „Salon Brâncovenesc”, politicienii români au de ales minim două variante de meniu office, compuse din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, toate la un preț de nimic.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

De altfel, la începutul acestui an, restaurantul a adăugat în meniu noi preparate, însă prețurile au rămas ”neatinse”. Drept urmare, meniul pentru aleșii țării este în continuare extrem de ieftin. Dar cât plătesc politicienii, în realitate, pentru 2 feluri și desert? În medie, un parlamentar trebuie să scoată din buzunar, pentru un mic dejun, doar 7 lei.

De exemplu, o ceafă de porc în sos de vin roșu, cu cartofi rondele, costă aproximativ 27 de lei, un piept de pui la grătar 4,5 lei, iar un borş ţărănesc cu legume costă doar 2,75 lei. Toate aceste delicatase și multe altele fac parte din meniul servit parlamentarilor, care nu fac altceva decât să împingă tava în pauze.

Mai mult de atât, un preparat de 5 stele, precum antricotul de vită în sos de vin, costă doar 9,7 lei în restaurantul Parlamentului. O sumă ridicol de mică, ținând cont că demnitarii au o indemnizație lunară de 18.720 lei brut.

Cât costă felurile de mâncare din senat! Meniul politicienilor este extrem de ieftin

Prin urmare, cu doar 10 lei, parlamentarii pot servi două feluri de mâncare, plus ceva dulce. În schimb, băuturile au aceleași prețuri ca cele practicate prin restaurantele și pub-urile bucureștene.

Pe deasupra, nu se acceptă tacâmuri și veselă de unică folosință în Palatul Parlamentului. Toate tacâmurile și vesela trebuie să fie de cea mai bună calitate, din inox sau porțelan, iar fețele de masă, din materiale naturale, decorate cu elemente preluate din arhitectura Salonului Brâncovenesc. Vesela de unică este folosită doar pentru servirea în regim ‘take away’ (la pachet).