În fiecare an, numărul românilor care aleg să-și ăetreacă Sărbătorile departe de casă este în creștere continuă. De cele mai multe ori, destinațiile mai îndepărtate au prețuri mai accesibile decât stațiunile montane din România.

Anul Nou se apropie cu pași repezi, iar majoritatea românilor știu unde vor petrece sfârșitul de an. Cei mai mulți, și-au programat o vacanță într-o stațiune montană românească, precum Poiana Brașov sau Sinaia. Există și o parte care au preferat să petreacă departe de plaiurile natale și au avut de ales între stațiuni montane străine sau locuri exotice.

Comparativ cu anii de dinaintea pandemiei de COVID-19, numărul turiștilor este mai mic. Pe lângă restricțiile care încă sunt în vigoare, este nevoie de certificat verde pentru cele mai multe dintre locații și stațiuni. Cei care și-ar fi dorit să părăsească țara, riscau să stea în izolare două săptămâni la întoarcere.

Mai sunt câteva cazuri unde românii au ales să-și ia o vacanță în Statele Unite ale Americii. Unele dintre cele mai bune oferte găsite au fost în Las Vegas.

„Să îţi petreci un sejur de nouă zile la Las Vegas, inclusiv Revelionul, e o experienţă. Iar dacă experienţa asta te costă sub 1.500 de euro, cu avion şi hotel inclus e şi mai bine. Puteam alege să merg în România, am găsit oferte la munte, la Sinaia sau la Poiana Braşov, de două sau de trei ori mai scump. M-am uitat de două ori, credeam că nu văd bine. Eram convins că nu văd bine”, a spus in internaut.

Booking

Prețuri mai mici și în Austria

O altă locație preferată de români ce trece de granițele țării este Austria. Orașul Innsbruck are unele dintre cele mai bune oferte de Sărbători din țară. Diferența dintre prețurile din Austria și România este, uneori enormă, diferența fiind chiar de patru-cinci ori mai scump la noi.

„Căutând pe Booking oferte pentru Revelion am găsit în Poiana Braşov o cameră la peste 15.500 de lei şi alta la peste 11.000 de lei, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, ambele la hoteluri de 4 stele. Am avut noroc că prietena mea a ţinut să caute şi în Austria, doar aşa de curiozitate, iar surpriza a fost totală. Am găsit exact în aceeaşi perioadă camere în hoteluri tot de 4 stele şi nu oriunde, ci la Innsbruck, una din ele de vreo cinci ori mai ieftin, la puţin peste 3.000 de lei. Oricât ai prefera să stai acasă, la tine în ţară, cum să te duci în condiţiile astea la Poiana Braşov? De banii ăştia am asigurat pe cinci ani Revelionul în Austria şi mai rămân cu ceva. Sau în loc să mă duc doar cu prietena, mergem 10 în Austria.” , a spus un alt internaut.