Reclamă
Reclamă

Mai multe facultăți din cadrul Universității București au luat decizia de a susține cursurile online, din cauza majorării prețurilor facturilor. Din această cauză, căminele studențești au luat și ele măsuri. Așadar, conducerea căminelor au în plan să scumpească taxa pe care studenții o vor plăti, începând cu această toamnă.

Creșterea prețurilor le energie bagă „bețe în roate” tuturor oamenilor, iar totodată această prețul ridicat al facturilor îi va afecta pe mulți studenți. Astfel, pentru a face față acestor cheltuieli, administrația căminelor studențești va lua în calcul scumpirea taxei de cămin. Această scumpire s-ar putea implementa din noul an universitar.

social media

CITEȘTE ȘI: Important de știut! Ce să faci ca să nu plătești facturile colosale la curentul electric. Cei mai importanți pași

Taxele de cămin vor putea crește

Se pare că inflația și creșterea facturilor i-a afectat până și pe studenți. Acesta este motivul pentru care administrația căminelor va lua în calcul mărirea taxei pe care studenții ar putea să o plătească. Așadar, studenții vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani pentru a acoperi taxele și facturile la energie.

Reclamă

Rectorul Academiei de Studii Economice din București a făcut recent un anunț conform căruia studenții ar trebui să plătească sume mai mari pentru cazarea ăn cămine, din cauza facturilor la energie. Înainte de scumpirea facturilor, studenții plăteau taxe lunare de 300 de lei, iar acum aceștia vor fi nevoiți să plătească chiar și până la 450 de lei.

Decizia scumpirii acestor taxe nu este una definitivă. Administrația ar putea lua în calcul acoperirea facturilor la energie de către universități. Acest lucru va rămâne de văzut, în caz contrar, tinerii vor fi nevoiți să scoată aceste sume din bugetul propriu.

Creșterea facturilor îi vor obliga pe studenți să participe la cursuri, online

Majorarea facturilor la energie au efecte din ce în ce mai grave. Astfel, pe lângă majoritatea românilor care sunt revoltați din cauza acestui lucru, se află și studenții. Există șanse foarte mari ca aceștia să se întoarcă la școala online, din cauza acestor facturi.

Reclamă
Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro