Cu siguranța ți s-a întâmplat, măcar o dată în viață, să mânânci o șhaorma, sau altă specialitate orientală la una dintre cele mai mari restaurate de acest tip din București, adica „Dristor Kebab” sau „Socului”.
Cel mai probabil te-ai întrebat și ce salarii au angajații de la „Dristor Kebab” sau „Socului”, având în vedere că, dacă este să mergem în oricare dintre aceste restaurante, vom observa, pentru că se vede cu ochiul liber, că munca nu este deloc ușoară.
Cât câștigă, de fapt, un angajat al shaormăriei „Dristor Kebab” sau „Socului”
Potrivit informațiilor livrate de site undelucram.ro, pentru început, un bucătar de la „Dristor Kebab” câștigă 3.200 de lei. Cei care vor să se angajeze au nevoie de cel puțin doi ani de experiență în domeniu.
Având în vedere că 3200 de lei nu este un salariu extrem de mic în domeniul Horeca, posturile libere de la celebrul „Dristor Kebab” se ocupă imediat. Pentru un post vacant candidează mai multe persoane, iar cel mai bun este angajat.
La „Socului”, o altă shaormărie la mare căutare în București, un bucătar primește nici mai mult, nici mai puțin decât 5500 de lei pe lună și asta doar la început. Acestui venit i se adauga și bacșisul care de cele mai multe ori depășete 100 de lei.
Astfel, după o perioadă de timp, care poate fi și scurtă, un bucătar cu experiență, care lucrează la „Socului” poate ajunge la un venit de aproape 2000 de euro pe lună.
„Dristor Kebab”, cea mai cunoscută shaormărie din București
„Dristor Kebab” este fără nicio urmă de îndoială cea mai populară shaormărie din Capitală. Afacerea are o valoare de peste 200 de milioane de euro și există în București din anul 1999.
„Românii și turcii au o istorie comună. Românilor le placemâncarea turcească, iar șaorma este un produs care s-a pliat foarte ușor pe nevoi”, explica, în urmă cu mai mulți ani, unul dintre oficialii Dristor, citat de publicația BUSINESSMagazin.