Românii au intrat în această perioadă în febra cumpărăturilor, însă unele dintre produsele de pe masa de Crăciun nu mai sunt atât de accesibile ca în anii trecuți

Cu siguranță cozonacul este unul dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească de pe mesele de Crăciun ale românilor. Desertul se pregătește pe teritoriul țării noastre de numeroase decenii. Împletitura din aluat dulce și aromat amintește în mod cert oricui de copilărie. În acest an însă, odată cu explozia prețurilor, nu toți românii vor avea pe masa de Crăciun tradiționalul cozonac.

Prețul unui cozonac ajunge și la 200 de lei

Piața abundă de oferte de cozonaci, cu tot felul de arome și umpluturi. Prețurile variază în funcție de aceste aspecte, dar și de greutate. Totuși, cei care vor să se bucure de un Crăciun ca la carte și aleg un cozonac artizanal, trebuie să scoată sume importante din buzunar.

Ce mai scump cozonac este regăsit într-una dintre cele mai exclusiviste cofetării din Capitală. Prețul per un kilogram și jumătate de cozonac ajunge aici la 200 de lei.

Învelit în ciocolată, cu multă nucă, sau însiropat, cozonacul artizanal are un gust desăvârșit.

Social media

În mod cert, românii cu un salariu minim pe economie nu își vor putea permite un astfel de răsfăț culinar. De altfel, nici cei cu venituri medii, având în vedere avalanșa prețurilor de la rafturi. Pentru cumpărăturile de sărbători, cel mai probabil mulți dintre aceștia își vor restrânge semnificativ listele.

De ce să alegi cozonacul artizanal

Cozonacul artizanal, spre deosebire de cel regăsit în supermarketuri este net superior din punct de vedere al calității. În cazul celui regăsit pe rafturile magazinelor, vorbim de un produs plin de aditivi nesănătoși.

Pe o singură etichetă a cozonacului „de magazin” poți regăsi și 30 de aditivi care „îmbogățesc” lista de chimicale ale acestuia. În plus conținutul de umplutură nu este deloc unul mare.

Cozonacul artizanal este în mod cert mai scump, dar îți oferă garanția unui aliment pregătit aproape „ca acasă”.

Dincolo de cele două variante, în mod cert, cea mai delicioasă variantă a cozonacului este cea pregătită în casă. În plus, mirosul de cozonac proaspăt copt în casă este inegalabil.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.