În România există mulți colecționari de bancnote vechi care sunt pregătiți să plătească oricât să le aibă pe unele dintre ele. Iată cât a ajuns să coste bancnota de una mie lei, cu Mihai Eminescu, pe site-ul OLX.

Bancnota de una mie lei, cu Mihai Eminescu, a fost emisă în anul 1993, fiind una dintre primele emise de Banca Națională a României, după Revoluția din 1989. Acum valorează bani frumoși.

Cât costă, de fapt, bancnota de una mie lei, cu Mihai Eminescu, pe OLX

Într-un anunț de pe site-ul OLX, deținătorul unei bancnote de 1000 de lei, cu Mihai Eminescu în stare perfectă cere nu mai puțin de 350 de lei pentru bancnota din 1993.

„Bancnota de colectie, 1.000 Lei 1993, unc, Gradata PMG Superb 67”,se arată în anunț.

În anii ’90, aceasta a fost una dintre dintre cele mai folosite bancnote în România a fost cea de 1.000 de lei, având pe față unui celebru poet român. Pe avers, hârtia de una mie lei îl are pe Mihai Eminescu, alături de o floare, iar pe revers sunt desenate ruinele cetății Histria, alături de alte flori.

Dimensiunile acestei bancnote cu Mihai Eminescu sunt de 140 x 61 mm. A fost a doua bancnotă intrată pe piaţă după ’89, după cea de 500 de lei.

 

Cât a ajuns să coste pe OLX bancnota de una mie lei, cu Mihai Eminescu. Suma e incredibil de mică
social media

Și bancnota de 500 de lei cu Brâncuși este și mai valoroasă

Printre bancnotele și monedele vechi care se vând pe site-urile de specialitate, dar și pe cele de vânzări generale, cum ar fi OLX, se află și cea de 500 de lei, cu Brâncuși pe față. Bancnota a fost emisă de BNR în anul 1992, iar unii dintre români au făcut bani frumoși dacă au decis să o vândă.

Pe site-ul OLX, bancnota emisă în 1992 se comercializează la prețul de 1000 de lei. În plus, unii dintre români vând seturi întregi de astfel de bancnote, astfel ca preţul e negociabil.

Prima dată, bancnota de 500 de lei emisă în anul 1991, cu chipul marelui Constantin Brâncuși, este prima bancnotă scoasă în perioada de după Revoluția din 1989. Aceasta avea o valoare nominală de 500 de lei și a suferit unele modificări în anul următor.

Astfel, în decembrie 1992, Banca Națională a României a pus în circulație o nouă bancnotă cu valoarea nominală tot de 500 de lei însă care îl reprezintă pe marele sculptor privind spre stânga, alături de două dintre celebrele sale opere de artă.