Prețurile care efectiv au explodat pe litoralul românesc nu mai surprind pe nimeni, însă este de-a dreptul ireal cât a ajuns să coste o porție de sarmale în Mamaia

Vacanțele pe plajele din România nu și le mai permite orice cetățean. Prețurile sunt din ce în ce mai mari, începând de la cazare până la felurile tradiționale de mâncare. 

Dacă pentru o porție de ciorbă de vacă pofticioșii trebuie să scoată din buzunar suma de 32 de lei, o porție de sarmale cu mămăliguță este mult mai scumpă.

Prețuri exagerate pe litoral. Ireal cât costă o porție de sarmale în Mamaia

colaj substantial

Dacă suma de 32 de lei ți se pare exagerată pentru o porție de ciorbă de vacă, ține-te bine! Dacă ai poftă de sarmale, trebuie să scoți din buzunar pentru o singură porție 49 de lei. 

Acesta este prețul afișat de un local din stațiunea Mamaia. Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a făcut publică pe pagina de Facebook o fotografie cu oferta prezentată de localul respectiv.

Facebook

Pe imagine se poate vedea clar cum o porție de sarmale cu mămăliguță și ardei iute.

Sezonul estival din această vară a fost cel mai slab din ultimii ani

Deși scumpirile continuă să crească, experții în domeniu se plâng de faptul că tot mai puțini români au decis să-și petreacă vacanțele pe plajele românești.

Într-un clip video pe Facebook, afaceristul în domeniul hotelier românesc Mohammad Murad a efectuat o analiză. Potrivit informațiilor oferite de el, acesta este cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani.

„Este un sezon foarte slab. E un număr foarte mic de persoane care se află pe litoral, de turişti. Săptămâna asta a fost record – 80.000, 90.000 de persoane în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost 140.000. Chiar am ajuns la 180.000 anul trecut.

Multe persoane se întreabă de ce. Presa şi comentariile pe Facebook spun că preţurile sunt foarte mari pe litoral.

social media

Hotelierii nu au crescut preţurile cu toate că au crescut partea de alimente şi utilităţi în proporţie de 50-60 la sută.

Preţurile de anul trecut s-au menţinut chiar dacă am avut această creştere şi hotelierii nu au avut intenţia de a creşte, în special prin luna martie când a căzut toată piaţa, motivul a fost foarte clar, războiul din Ucraina, ne-am trezit că s-au blocat vânzările şi cred că a fost un motiv să fim foarte atenţi la piaţă.

Astăzi este cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani. Numărul de turişti aflaţi pe litoral este cel mai mic din ultimii 30 de ani”, a declarat Murad în jumătatea lunii iulie, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!