Întâmplare dureros de șocantă în Gorj, județul lui Brâncuși. Una dintre zonele în care se afla o adevărată comoară a istoriei a fost distrusă de agricultori. Întrebați de nefericitul eveniment, reprezentanții primăriei nu au nicio explicație. 

Zona Gorjului este o zonă extrem de bogată, din toate punctele de vedere. Însă, din cauza neatenției unora, se pare că aceasta sărăcește de la un an la altul. În zona Cătunele s-a descoperit un sit arheologic ce părea a fi un castru roman. Terenurile aparțineau gospodarilor, așa că primăria a venit cu un set de reguli pentru ei.

Una dintre principalele măsuri impuse a fost aceea de a interzice construirea de locuințe. Localncii s-au conformat, dar pe jumătate. Și spunem asta pentru că dacă nu au construit, au distrus cu utilajele agricole.

Castru roman din Gorj, distrus de pluguri și tractoare. După incident, primăria ridică din umeri

Așa cum se obișnuiește la țară, primăvara gospodarii ies pe teren cu tractoarele și ară pământul. Și, pentru că ei fac astfel de activități pe un teren prețios, nu este de mirare că în spatele plugurilor sunt scoase bucăți de ceramică și lut.

Primăria ridică din umeri și spune că nu are soluție pentru problemă. Pentru ca toată lumea să fie împăcată, primăria ar trebui să le dea terenuri la schimb tăranilor. Și cum nu are, mai rămâne varianta să cumpere terenurile și să le treacă în posesia ei.