Castelul Corvinilor a adunat în visteria sa 1.6 milioane de euro, bani proveniți de la turiști

Reclama

Reclama

Din datele Primăriei municipiului Hunedoara, anul 2019 a adus în visteria Castelului Corvinilor suma de 1.6 milioane de euro, bani proveniți de la cei peste 400.000 de turişti ai castelului.

„Unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din estul Europei, Castelul Corvinilor a primit, anul trecut, 404.379 vizitatori. Aceştia au lăsat în visteria castelului 7,65 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. În special în lunile de vară, la castel vin turişti din toate colţurile lumii, atraşi de măreţia monumentului, dar şi de poveştile născocite, conform cărora castelul ar fi unul bântuit”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Matieş.

Reclama

De la an la an putem observa o creștere a interesului turiștilor pentru Hunedoara. Comparând anul 2013 cu anul 2019, vom vedea o creștere de două ori şi jumătate în ceea ce privește numărul de vizitatori și o creștere de 3,6 ori în privința încasărilor.

Castelul Corvinelor are și un tur virtual, imaginile surprinse fiind înaintea lucrărilor de reabilitarea. Turul virtual poate fi urmărit gratuit pe site-ul https://my.matterport.com/show/?m=gVf9D39VVSu.

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii