Scumpirile la facturile din ultimul timp au dat mari bătăi de cap românilor. Prețurile au explodat enorm de mult, dar există noi alternative. Casele passive sunt soluția ideală pentru românii care vor să își schimbe locuința. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre acest tip de locuință și ce presupune întreg procesul.
În țara noastră, foarte puțini români știu ce înseamnă o casă pasivă. Astfel de locuințe sunt puține la număr, motiv pentru care nu mulți sunt cei care cunosc această idee inovtoare.
Avantajele caselor pasive. Cât de ușor este să rămâi cu bani în buzunar
Unul dintre primele avantaje ale casei pasive este că nu folosește mai deloc surse convenționale de încălzire.
O astfel de casă are o construcție în așa fel încât asigură confortul interior, indiferent de temperaturile de afară. Un rol important îl are sistemul de ventilație și termoizolație. Sunt mult mai importante decât sistemul de alimentare cu energie.
Comparativ cu prețul construirii unei case normale, cele pasive sunt mult mai scumpe. Ulterior însă, prețurile facturilor și costurilor sunt extrem de mici.
Spațiile interioare din interior îți asigură încălzirea pe întreaga zi. Astfel, te bucuri de facturi cât mai mici la energia electrică și gaze.
Care este prețul unei case pasive. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să optezi pentru o astfel de locuință
Informațiile oferite de o firmă care se ocupă cu construcția acestui tip de locuințe, prețurile sunt piperate.
Dacă optezi pentru construcția unei case pasive, prețul ajunge la 675 euro/mp.
Pentru a cumpăra o casă la cheie cu toate finisajele interioare, elemente de smart-home sau grupuri sanitare, prețurile pornesc de la 975 euro/mp.
Un exemplu este următorul: o casă cu două camera, de 71 metri pătrați și cu toate utilitățile de 52,50 mp pornește de la un preț de 50.572 de euro.
Cum se construiesc casele pasive
O casă pasivă se construiește pe o structură de lemn stratificat. Astfel de case sunt ușor de adaptat la încărcările seismice și au o structură de tip cutie. Asta înseamnă că sunt preluate încărcările seismice, ulterior revin la forma inițială. Sunt mult mai rezistente la cutremure decât cele clasice, deoarece sunt de patru ori mai ușoare.