Cascada Yuntai, situată în renumitul parc Yuntai Mountain Park din provincia Henan, a primit o atenție suplimentară după ce un videoclip publicat pe rețelele sociale a dezvăluit că impresionantele căderi de apă sunt alimentate artificial de o conductă de apă.

Videoclipul, care a devenit viral săptămâna aceasta, a pus la îndoială autenticitatea cascadei și a stârnit numeroase discuții online. În imagini se poate vedea clar cum o conductă este folosită pentru a alimenta cascada de 314 metri, sugerând că sursa acesteia nu este complet naturală.

Conducerea parcului Yuntai Mountain Park a intervenit rapid, explicând că decizia de a folosi această soluție a fost impusă de sezonul uscat. „Este vorba despre o mică îmbunătățire în timpul sezonului secetos”, au declarat reprezentanții parcului, adăugând că mulțumesc pentru atenția acordată. Conducerea a promis că în această vară cascada va fi prezentată în „forma sa cea mai perfectă și mai naturală”.

Reacțiile pe rețelele sociale din China au fost mixte. Deși mulți utilizatori au fost surprinși de imagini, alții au apreciat soluția găsită de administratori. „Oricum, oamenii nu au venit să vadă sursa unei cascade, nu cred că se pune la socoteală ca minciună pentru public”, a spus un utilizator Weibo. „Sunteți acolo pentru a vedea un păun care își etalează coada, nu pentru a vă concentra asupra fundului păunului”, a comentat altul.