Casa Regelui Charles al III-lea din Viscri, cunoscută pentru atragerea unui număr semnificativ de turiști anual, va fi gazda unei expoziții de fotografie până la sfârșitul lunii octombrie. Expoziția, având ca tematică contrastul dintre comunism și democrație în orașul Copșa Mică, include 42 de lucrări semnate de fotograful britanic Barry Lewis.

Mihai Grigore, administratorul casei, a declarat entuziasmul față de noua expoziție: "Ne face o mare plăcere să deschidem acest sezon cu o expoziție foarte importantă. E vorba despre imaginile fotografului britanic Barry Lewis, care a avut ocazia să vină și să fotografieze Copșa Mică imediat după Revoluția din 1989."

Recordul de vizitatori atins anul anterior, de peste 38.000 de turiști, arată interesul major față de proprietatea regală și valorile culturale pe care le reprezintă. Receptivitatea localnicilor față de evenimente de acest tip demonstrează și impactul pozitiv asupra comunității din Viscri. "Ne bucurăm că s-a deschis casa. Deja au început să vină turiștii, foarte mulți vin în weekend, atât români, cât și străini," a împărtășit o localnică.