Casa Regală, primele declarații după alunecarea de teren! Se vor face cercetări pentru a stabili motivul producerii incidentului

Vineri seară, în Azuga, au avut loc alunecări de teren care au creat panica printre localnici. Având în vedere casele situate în apropierea locului cu pricina, 20 de familii au fost evacuate preventiv.

Prefectura orașului a declarat că locul unde s-a aprodus alunecarea de teren estw proprietatea Casei Regale a României.

După câteva ore de la apariția acestor informații în presă, Casa Regală a oferit o serie se declarații. Reprezentații au transmis că se va face o analiză cu privire la cauzele alunecării, eveniment care a fost aproape de a ucide mai mulți oameni. Aceștia au vorbit și despre tăieturile masive de copaci, care ar putea fi una din cauze.

Casa Regală precizează că ultima tăiere de copaci în zonă a avut loc în 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Reprezentanții Casei au transmis că vor fi alături de cei afectați, conform Mediafax.

Secretariatul Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei a transmis un comunicat de presă în care se arată că alunecarea de teren care a avut loc la Azuga, pe Muntele Sorica, a avut drept posibilă cauză vârsta înaintată a copacilor, dar încă se fac analize.

„În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrișare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialiști de la fața locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă”, se arată în comunicat.

Familia Regală, alături de persoanele afectate

În urma alunecării de teren, autoritățile din Azuga au decis evacuarea a 20 de familii din locuințele situate în apropierea locului cu pricina.

Familia Regală a transmis că vor fi alături de cei afectați de acest accident natural și vor face totul pentru a remedia problema. Aceștia anunță că sunt în legătură cu autoritățile încă de vineri seara, pentru a atenuarea efectelor alunecării de teren.

Autoritățile au sărit în ajutorul celor 130 de persoane evacuate și i-au cazat pe bărbați într-o sală de sport, iar pe femei și copii într-o pensiune. O parte din cei evacuați au preferat să meargă să doarmă la rude.

În urma alunecării de teren versantul s-a rupt și pământ, stânci şi copaci au măturat totul în calea lor, în timp ce oamenii au privit neputincioşi cum li se duce toată agoniseala de-o viață. Din fericire, în urma evenimentului nu au fost persoane rănite.

Lasă un răspuns

Gigi Becali, prins de poliție în trafic fără declarație pe propria răspundere. Reacția uluitoare a afeceristului

Bianca Drăgușanu, în culmea fericirii! Se mărește familia după împăcarea cu Alex Bodi