Iată care ar putea fi cauzele pentru care ar putea fi frig în locuință, în ciuda faptului că a fost dat drumul la căldură.

Uneori, chiar dacă dați drumul la căldură, în casa dvs. încă se simte rece. În acest caz, trebuie să aveți o problemă de pierdere de căldură. Așadar, dacă nu doriți să primiți facturi costisitoare atunci când folosiți încălzirea în casă, trebuie să știți pe unde se scurge căldura.

Aflați care este zona din casa dumneavoastră care pierde cea mai multă căldură, ceea ce duce la pierderi inutile de căldură.

Prin ce zonă a casei scapă cea mai mare cantitate de căldură?

Cea mai mare parte a căldurii scapă prin ferestre

Cea mai mare cantitate de căldură se pierde adesea prin ferestre. Cei mai mulți dintre voi nu cunosc starea ferestrelor, de aceea este foarte important să le întrețineți bine. Aproximativ 25% din căldură se pierde prin acoperiș și 35% prin pereți și prin golurile de la ferestre.

Sursa: Social media

Este important să cunoști punctele slabe ale casei tale, astfel încât să știi dacă trebuie să renovezi sau să faci lucrări. În cazul în care ferestrele dvs. sunt realizate din materiale precum lemnul, cel mai bine este să treceți la geamuri duble sau triple.

Cum puteți izola ferestrele astfel încât să nu vă scape căldura?

Pentru a vă izola ferestrele, optați pentru geamuri duble sau triple și alegeți materiale cu bune calități de izolare, cum ar fi lemnul, aluminiul și PVC-ul. Există, de asemenea, materiale izolatoare specifice, cum ar fi garniturile de etanșare a ferestrelor, spuma expandabilă sau perdelele izolatoare de frig și căldură.

Schimbați-vă fereastra pentru a combate pierderile de căldură

Dacă doriți cu adevărat să investiți în izolarea casei dumneavoastră și să păstrați căldura înăuntru, economisind bani pe termen lung, atunci schimbați-vă ferestrele. Alegeți ferestre cu geamuri de înaltă performanță.

Există ferestre cu geam dublu armat, care sunt compuse din două geamuri de sticlă cu o peliculă transparentă subțire de oxizi metalici care împiedică pierderile de căldură. De asemenea, puteți opta pentru geamuri cu argon sau kripton, care sunt gaze mai izolatoare decât aerul.

Acestea reduc spațiul dintre geamuri, oferind în același timp o bună performanță termică. În cele din urmă, puteți, de asemenea, să schimbați garniturile de etanșare ale ferestrelor sau să instalați obloane rulante. Veți  economisi la încălzire, deoarece căldura va fi bine conservată în interiorul casei.

Pentru a evita pierderile de căldură, puteți izola și podeaua casei cu materiale care să asigure o performanță termică mai bună.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.