Reclamă
Reclamă

Casa Albă este „preocupată de alegerea făcută de premierul ungar, Viktor Orban, de a face această călătorie la Moscova”, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre, relatează AFP, citată de Agerpres. Această deplasare a liderului ungar în Rusia „nu va promova cauza păcii şi este contraproductivă pentru sprijinirea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei”, a adăugat ea.

Orban s-a deplasat marţi în Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei militare a Rusiei în această ţară, o premieră în ciuda relaţiilor reci între cele două state, în special din cauza indulgenţei Budapestei faţă de invazia rusă în Ucraina. La Kiev, Viktor Orban s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Premierul ungar, care suscită iritare în rândul ţărilor europene prin complezenţa sa faţă de Kremlin, a prezentat într-o postare ambele călătorii drept o „misiune” de a obţine pacea între Ucraina şi Rusia.

Reclamă

Vizita lui Orban la Moscova a provocat stupoare în cadrul Uniunii Europene, în timp ce Ungaria a preluat de la 1 iulie preşedinţia rotativă a Consiliului UE pentru următoarele şase luni.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro