Reclamă
Reclamă

Casa Albă a calificat drept „absolut fals” un articol publicat miercuri de The New York Times (NYT), conform căruia președintele american Joe Biden a discutat cu un aliat apropiat posibilitatea retragerii din cursa pentru un nou mandat. Dezmințirea vine după ce prestația lui Biden în dezbaterea cu Donald Trump a generat critici și apeluri pentru retragerea candidaturii sale.

Articolul din NYT se bazează pe o discuție cu un „aliat-cheie” al lui Biden, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Conform acestuia, Biden este conștient că trebuie să asigure rapid publicul că poate continua să ocupe funcția supremă și să-și deruleze campania. Însă Biden a fost criticat pentru performanța sa din dezbaterea de la Atlanta, săptămâna trecută, cu rivalul său republican Donald Trump.

„Această afirmație este absolut falsă”, a declarat pe platforma X Andrew Bates, purtător de cuvânt al Casei Albe, compartimentându-și mesajul de o imagine a articolului NYT intitulat „Biden i-a spus unui aliat că cântărește dacă să continue cursa”.

Reclamă

NYT nu afirmă explicit în articol că Biden a reconsiderat candidatura, dar citează un aliat care spune că președintele „știe că dacă mai are două evenimente similare, ne aflăm în alt loc” până la sfârșitul weekendului.

Biden urmează să acorde vineri postului ABC News primul interviu de la dezbaterea cu Trump. Un alt canal media, CNN, a dezvăluit o discuție similară cu un apropiat al președintelui, care afirmă că Biden este conștient de dificultățile cu care se confruntă campania sa.

„Sondajele se prăbușesc, colectarea de fonduri seacă, iar interviurile merg prost. El nu este inconștient de aceste lucruri”, a declarat acest apropiat pentru CNN.

După dezbatere, Biden a recunoscut că a fost obosit, menționând că a avut două vizite în străinătate în săptămânile anterioare. Președintele a spus că „nu e prea inteligent” faptul că a „călătorit în jurul lumii de mai multe ori” înaintea confruntării și că în timpul dezbaterii era răcit. „Aceasta nu este o scuză, ci o explicație”, a subliniat Biden.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro