Bună cu salată făcută rapid, delicioasă, întâlnirea dintre crudități și carnea de pui.
Salată de pui cu țelină
Ingrediente:
- 250 g rădăcină țelină (1/3 căpățână)
- 500 g pulpe pui fripte/pui întreg la rotisor
- 3 morcovi
- o legătură pătrunjel
- o ceapă
- 1 lingură zahăr
- zeamă a 1/2 lămâie
- sare&piper
Mod de preparare:
- Curată țelină și da-o pe răzătoarea mare, apoi procedează la fel cu morcovul și toacă ceapă solzișori.
- Frige puiul la tigaie sau la cuptor cu condimentele preferate, la foc mare, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.
- Desfă carnea de pe oase (în cazul pulpelor) și mărunțește-o, cu tot cu piele.
- Combină morcovul cu țelină, puiul mărunțit, ceapa tăiată solzișori și verdeață.
- Asezonează salată de pui cu țelină cu un dressing obținut din zeamă de lămâie, zahărul, sarea și piperul, adăugate după gust.
- Servește salată de pui cu țelină cu felii de pâine prăjită sau foi de tortillas după minim o oră de răcire.
Cartofi umpluți cu branza si chimen
Cartofi la cuptor
- 6 cartofi mai mari
- 130 gr unt
- 300 ml lapte dulce
- 1 lingură făină
- 125 gr telemea de oaie
- chimen
- sare&piper
-
Cartofii se spală bine, apoi se coc în cuptorul încins, întorcându-se din când în când,apoi se scot, se lasă puțin să se răcească, apoi se taie in jumătăți, pe lung, și se scoate miezul.
-
Miezul cartofilor se amestecă, într-un castron, cu 100 gr de unt, telemeaua rasă, chimenul și un praf de sare, numai dacă brânză nu e destul de sărată.
-
Se umplu cartofii cu această compoziție, se pun într-un vas termorezistent și se mai dau la cuptor un sfert de oră.
-
Cartofii umpluți se servesc calzi, cu un sos alb, care se prepară fierbând laptele cu untul și amestecând făină, cu grijă, să se evite formarea cocoloașelor. Se potrivește sosul de sare și piper și se lasă până se îngroașă.