Cei mai buni cartofi în perioada de post sunt cartofii prăjiţi crocanţi şi moi în interior cu aromă de boia şi ceapă prăjită.

Cartofi la ceaun, cu usturoi şi ceapă

Ai nevoie de:

Reclamă

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei pentru prăjit
  • ½ linguriţă de sare
  • ¼ linguriţă piper măcinat
  • ¼ linguriţă boia de ardei dulce

Pasul 1

Se curăţă cartofii şi se taie pentru prăjit, ori pai ori mai groşi sau chiar cuburi. Se pun în tuci la prăjit până când se gătesc pe jumătate, apoi se scot din ulei şi se lasă la scurs.

Pasul 2

Se curăţă între timp ceapa şi usturoiul.  Taie ceapa julienne şi toacă usturoiul mărunt.

Pasul 3

Într-o tigaie se pune cu putin ulei de floarea soarelui sau de măsline. Se pune la călit ceapa si  usturoiul. Se amestecă să nu se ardă. La final adaugă cartofii prăjiţi pe jumătate şi se amestecă cu usturoiul şi ceapa.

Se adaugă sare, boia de ardei dulce şi verdeţuri.

Cartofii se servesc calzi, alături de o salată, iar pe timpul postului pot fi o garnitură la friptură sau şniţele de soia, iar în zilele care nu sunt de post, merg puşi lângă mici, friptură de pui sau de porc şi chiar ficăţei.