Mielul este una dintre vedetele culinare de pe masa de Paște. Cu toate acestea, consumul acestui tip de carne ne poate afecta sănătatea.
În acest scurt articol, vă vom oferi un răspuns la întrebarea „Poți să te îmbolnăvești dacă mănânci miel?”. În plus, vom trece în revistă posibilele efecte secundare ale consumului de miel crud sau insuficient gătit. De asemenea, puteți descoperi modalitățile pentru a preveni aceste lucruri.
Te poți îmbolnăvi după ce mănânci miel?
Răspunsul cert este da! Te poți îmbolnăvi din cauza consumului de miel dacă îl mănânci crud sau dacă nu este prăjit corespunzător. De fapt, consumul oricărei cărni crude sau insuficient gătite va duce la toxiinfecții alimentare. Acest lucru se datorează prezenței microorganismelor care se află în exteriorul și uneori în interiorul cărnii de miel.
Dacă ați consumat carne de miel crudă, care nu este prăjită corespunzător, este posibil să începeți să dezvoltați simptome de otrăvire alimentară în decurs de una sau două zile. Simptomele variază de obicei de la ușoare la severe, în funcție de agentul infecțios prezent în carnea crudă de miel pe care ați consumat-o.
Salmoneloza este o infecție cauzată de bacteriile salmonella . Salmonella se poate dezvolta în tractul digestiv al animalelor fără a provoca boli. Pe de altă parte, consumul unei fripturi de miel insuficient gătite poate duce la dezvoltarea acestei bacterii, care poate duce la febră, diaree apoasă și crampe abdominale. Microbul poate ajunge din intestine în alte părți ale corpului, inclusiv sângele, oasele și articulațiile pot fi afectate.
A mânca miel care nu este gătit corespunzător înseamnă că masa nu a fost pregătită cu căldură suficient de mare pentru a ucide bacteriile. Acest lucru permite supraviețuirea e.coli pentru o perioadă mai lungă de timp în organism. Acest lucru duce la o stare de sănătate potențial fatală cunoscută sub numele de sindrom hemolitic uremic, care poate provoca insuficiență renală bruscă.
Mulți oameni preferă mielul care este gătit la temperaturi mai medii. Temperaturile sunt cuprinse între 130 și 135 de grade celsius. Dar, dacă nu vă place în acest fel, puteți continua să-l gătiți la temperaturi mai ridicate. De fapt, carnea de miel gătită la o temperatură mai mare poate asigura o siguranță sporită în ceea ce privește sănătate.