Reclamă

Un experiment pus la cale de o echipă de cercetători în cadrul unui start-up a șocat lumea. După analize laborioase, specialiștii au reușit să preia un ADN de mamut din care să „fabrice” în laborator o bucată de carne. Cireașa de pe tort a bizarului experiment așa cum a fost denumit de mulți, constă în faptul că din această carne a fost preparată o chiftea gigant. Cercetătorii au dorit să transmită lumii prin acest demers că în viitor acest tip de carne ar putea fi inclus în alimentația omului.

Carnea cu ADN de mamut, inclusă în piața alimentară?

Imaginea mamuților cu blană lungă și statură impozantă ar speria cu siguranță pe oricine. Cercetătorii s-au ocupat intens în ultimii ani de studierea lor. Astfel, rămășițe din corpul acestora au fost identificate solurile înghețate din zona Oceanului Arctic.

Din părțile de piele și blană găsite, specialiștii au secvențiat genomul mamuților pentru a identifica noi detalii despre specia din Epoca de Gheață, dispărută.

Datele culese i-au ajutat pe oamenii de știință să „crească” în laborator carnea de mamut.

Vov este numele startup-ul din Australia care și-a canalizat activitatea exclusiv în acest sens. Demersul lor nu s-a oprit doar la a fabrica bucățile de carne ci a mers pâna la prepararea lor. Astfel, a fost „gătită” o chiftea gigant din carne de mamut.

Cel puțin momentan, „delicatesa” uriașă nu este făcută pentru consumul omului. Cu toate acestea, inițiatorii cercetării  vor să semnaleze prin acest demers potențialul cărnii de cultură.

De altfel, acesta poate fi, susțin oamenii de știință un semnal de alarmă care să contribuie la schimbarea obiceiurilor alimentare actuale. Se dorește crearea unora mult mai prietenoase cu natura.

Trebuie să începem să regândim cum ne obținem mâncarea. Cea mai mare speranță a mea pentru acest proiect este că mult mai mulți oameni din întreaga lume încep să audă despre carnea de cultură”, a spus James Ryall, directorul științific al startup-ului.

Chiteaua gigant va ajunge în aceste zile în cadrul muzeului de știință Rijksmuseum Boerhaave localizat în Țările de Jos.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro