Prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a provocat un val de critici din partea opiniei publice, după ce a purtat bijuterii în valoare de 12.000 de euro. Gestul său a fost considerat nepotrivit, mai ales în contextul grevei profesorilor care afectează sistemul de învățământ din țară.

Carmen Iohannis l-a însoțit pe soțul său, președintele Klaus Iohannis, la un eveniment desfășurat în Dusseldorf, Germania, și a ales să poarte un set de bijuterii realizate de firma Malvina Cservenschi, în valoare de 12.000 de euro. Această alegere a fost intens criticată, în special într-un moment în care profesorii din întreaga țară, inclusiv colegii cuplului prezidențial, protestează pentru a obține salarii mai mari.

Carmen Iohannis, făcută praf de Monica Tatoiu

Monica Tatoiu, fostă profesoară de matematică, nu a menajat-o pe Carmen Iohannis și a susținut că prezența sa a reprezentat un gest de sfidare la adresa celor care se simt nerespectați în propria țară. Tatoiu a subliniat că atunci când încerci să te ascunzi în spatele unui strat gros de superficialitate, adevărul iese la iveală. Ea a criticat faptul că prima doamnă nu ascultă și nu învață din experiențe, făcându-se astfel de râs și afectând imaginea țării. Tatoiu a subliniat că Carmen Iohannis nu poate acționa precum o persoană obișnuită, având în vedere statutul său de soție a președintelui României. Aceasta a comparat-o cu un timbru care lipsește de pe întregul teritoriu național.

Carmen Iohannis, pusă la zid după ce a purtat bijuterii de mii de euro: E o rușine! A fost lașă. Se face de râs Arhivă presă

Tirul de reproșuri al Monicăi Tatoiu a continuat, susținând că prima doamnă nu s-a remarcat prin nimic pozitiv, deși poziția pe care o deține ar trebui să o îndemne să facă lucruri mărețe. Ea a mai spus că soția președintelui Iohannis își dorește să fie prima doamnă, dar că este lașă, deoarece în trecut a refuzat să se mute din Sibiu atunci când președintele avea o casă în București.

„Este o lașă!”

Tatoiu a subliniat că soția președintelui ar fi trebuit să se implice în activități caritabile și să contribuie la societate, dar nu a făcut nimic în acest sens. Ea a adăugat că este o rușine că aceasta a ales să se comporte astfel și să se plimbe pe banii contribuabililor, fără a avea respect pentru țara care o plătește.

După apariția primei doamne și, implicit, în urma controversei legate de bijuteriile purtate, Administrația Prezidențială a încercat să ofere o explicație. Potrivit acesteia, Carmen Iohannis a dorit să promoveze un brand românesc în străinătate prin alegerea bijuteriilor, iar odată cu întoarcerea în țară, aceasta a returnat setul de bijuterii cu diamante către compania respectivă.