În scurt timp, mesele vor fi pline cu cele mai alese  preparate pentru sărbători. Tentațiile vor fi la tot pasul, așa că este necesar să existe un echilibru pentru a nu regreta această perioadă foarte încărcată cu fel și fel de mâncăruri care mai de care mai calorice. Carmen Brumă spune că oamenii trebuie să aibă grijă atât la mâncare, cât și la băutură.  Partenera de viață a lui Mircea Badea oferă sfaturi și trucuri de au cu ajutorul cărora oamenii se pot bucura de preparatele delicioase, însă fără să depună nici măcar un kilogram.

Carmen Brumă a oferit câteva secrete foarte prețioase celor care își doresc să se păstreze în formă și să treacă cu brio peste perioada sărbătorilor. Cei care îi vor asculta sfaturile se vor putea bucura de cele mai delicioase preparate tradițional românești și, în același timp, să își păstreze silueta fără prea multe eforturi. Este necesar să se ofere o atenție sporită cantităților, iar excesele e orice fel nu sunt permise.

Carmen Brumă, secretele pentru a nu acumula kilograme

Unul dintre secretele lui Carmen Brumă te îndeamnă să consumi alimentele cu cele mai multe calorii în prima parte a zilei. În această categorie intră alimente precum: sarmale, șorici, tobă sau caltaboși.

Mișcarea nu trebuie să lipsească nici în perioada sărbătorilor. Este esențială în lupta cu multele calorii ale celor mai calorice mâncăruri. Mersul în aer liber, alergatul nu prea alert sunt sfinte în vederea topirii kilogramelor care vor să se depună.

social media

De asemenea, băuturile alcoolice conțin și ele foarte multe calorii, așa că este necesar să nu se exagereze nici din acest punct de vedere.

„Masa de Crăciun este de obicei foarte bogată şi conține multe preparate cu foarte multe calorii. Dar, cu puțină grijă şi cu nişte strategii ajutătoare, nişte strategii corecte poţi să estompezi sau chiar să anulezi eventualul câștig ponderal.

În primul rând ai putea, de exemplu, să consumi în prima parte a zilei alimentele cu multe calorii precum: șoriciul, toba, caltaboșii, sarmalele, astfel încât să îi dai organismului șansa, răgazul necesar pentru a le consuma şi nu pentru a le depune.

O altă strategie câștigătoare din punctul meu de vedere, şi cea mai eficientă metodă de a nu te îngrășa, este mișcarea. Sigur că putem vorbi de antrenamente pe care să le faci în casă, aşa cum fac eu de foarte mulţi ani de zile şi aşa cum recomand şi în programele mele.

Unde poți face mișcare?

Pe lângă antrenamentele de acasă ai putea, pur şi simplu, să faci mișcare în aer liber. Să te plimbi, să mergi alert, să alergi ușor sau pur şi simplu. Să stai la temperaturi scăzute. Astfel este activată termogeneza, adică efortul pe care organismul îl face pentru a păstra constantă temperatura organelor interne.
Cu cât temperatura de afară în care stai este mai scăzută cu atât efortul organismului este mai mare, ceea ce se traduce printr-un consum caloric mai mare. Aşadar, după o masă copioasă de Crăciun cu familia, în care ai consumat diverse preparate calorice, este foarte bine să te duci afară să faci mișcare în aer liber.

Ca ultimă strategie pentru masa de seară aş recomanda ca pe lângă preparatele tradiționale pe care le alegi să le consumi să pui şi o salată din legume proaspete. Ea conține apă şi fibre. Te vor ajuta să te saturi mai repede, fără ca tu să percepi acest lucru ca pe o restricție.

Doza de siguranță la alcool ar fi de 3 pahare pe zi, astfel încât să nu adaugi kilograme pentru că alcoolul îngrașă printr-un dublu mecanism, adică prin caloriile pe care le conține, dar şi prin semnalul dat organismului de a le stoca”, a spus Carmen Brumă.