Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a câștigat în premieră turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, după o victorie în cinci seturi în finala de duminică împotriva germanului Alexander Zverev, scor 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Meciul maraton, care a durat mai bine de patru ore, s-a încheiat cu succesul lui Carlos Alcaraz, actualmente numărul 3 mondial, clasat o poziție mai sus decât adversarul său. Alcaraz a reușit să revină după momente dificile din setul al treilea, adjudecat de Zverev, deși spaniolul condusese cu 5-2.

Alexander Zverev, în vârstă de 27 de ani, a jucat a doua sa finală de Mare Șlem din carieră, după cea din 2020 de la US Open, pierdută în fața lui Dominic Thiem. Germanul a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Carlos Alcaraz, care are 21 de ani, a câștigat cele două finale de Grand Slam disputate anterior, la US Open în 2022 și la Wimbledon în 2023. Astfel, spaniolul deține acum trei titluri de Grand Slam pe trei suprafețe diferite.

În prima semifinală, Alcaraz îl eliminase pe viitorul lider mondial, italianul Jannik Sinner, cu scorul 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.