Reclamă
Reclamă

Carlo Acutis, un student din Lombardia care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani în 2006 și a devenit un model de viață creștină pentru mulți tineri credincioși, va fi canonizat în timpul Jubileului romano-catolic de anul viitor, după ce a fost beatificat pe 10 octombrie 2020 la Assisi, a declarat papa Francisc luni în cadrul unui consistoriu privind noile canonizări, informează agenția de presă ANSA.

Pe 23 mai, Suveranul Pontif a anunțat că Acutis s-a calificat pentru a fi declarat sfânt după ce un alt miracol al său a fost ratificat. Al doilea miracol care i-a adus titlul de sfânt a fost cel al vindecării miraculoase a unei tinere din Costa Rica.

Procedura de canonizare a lui Carlo Acutis a fost accelerată, iar el va fi declarat sfânt de către Papa Francisc alături de Fericitul Giuseppe Allamano, fondatorul Misiunilor Consolata.

Reclamă

Papa Francisc a declarat luni în fața consistoriului că îi va canoniza și pe călugărița canadiană Marie-Leonie Paradis și pe călugărița din Lucca Elena Guerra, precum și pe „cei 11 martiri din Damasc” – Emanuele Ruiz și șapte confrați din Ordinul Fraților Minori, Francis, Abdel Mooti și Raphael Massabki.

Data exactă a canonizării nu a fost deocamdată stabilită, a declarat pontiful argentinian, în vârstă de 87 de ani.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro