Reclamă
Reclamă

Carla Bruni-Sarkozy a fost inculpată marți în anchetele de la Paris privind retractarea, în 2020, a intermediarului Ziad Takieddine, care l-a acuzat pe Nicolas Sarkozy că și-a finanțat campania prezidențială din 2007 cu fonduri libiene, scrie AFP.

La finalul unui interogatoriu în fața a doi judecători de instrucție financiară, soția fostului președinte francez a fost pusă sub acuzare pentru „tăinuire a influențării martorilor (Ziad Takieddine)” și „asociere în vederea comiterii de infracțiuni în grup organizat”, în acest caz, „inducerea în eroare a magistraților care trebuiau să se pronunțe în informația judiciară referitoare la suspiciunile de finanțare libiană a campaniei electorale”, a indicat o sursă judiciară, citată de Agerpres.

În schimb, Carla Bruni-Sarkozy a fost plasată sub statutul mai favorabil de martor asistat pentru asociere în grup organizat în vederea coruperii personalului judiciar din Liban. Ea „a fost plasată sub control judiciar cu interdicția de a intra în contact cu toți protagoniștii din acest caz, cu excepția lui Nicolas Sarkozy”, a precizat sursa judiciară, citată de AFP.

Reclamă

Fostul șef al statului, Nicolas Sarkozy, este acuzat că și-a finanțat campania electorală cu ajutorul unui comision confidențial de 50 de milioane de euro primit din partea lui Muammar Gaddafi. Comisionul ar fi fost obținut în cadrul unui contract prin care Franța a vândut Libiei echipamente de control pe internet.

Nicolas Sarkozy așteaptă să fie judecat la începutul anului viitor pentru deturnare de fonduri publice, corupție pasivă și finanțare ilegală a campaniei electorale, printre alte capete de acuzare din dosar.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro