Reclamă

Cu puiul său crocant prăjit auriu, KFC este un element de bază al lumii fast-food, găzduind 23.000 de restaurante în peste 135 de țări.

Nu devii atât de mare fără să acumulezi câteva mituri și legende urbane pe parcurs. Iată șapte care au fost în atenția publicului de ani de zile. Dar pur și simplu nu sunt adevărate.

 KFC nu folosește pui adevărat

Care sunt secretele celor de la KFC. Sigur nu știai aceste lucruri
Pixabay

În 1991, Kentucky Fried Chicken și-a schimbat oficial numele în KFC. Noua versiune a fost mai scurtă și mai rapidă, a eliminat lumea „prăjită” (care avea o reputație proastă). Și a omis cuvântul „pui”, deoarece compania plănuia să-și extindă meniul cu alte alimente.

Totuși, unele tipuri paranoice au decis că adevăratul motiv pentru schimbarea numelui a fost că KFC nu mai folosea pui adevărat. În schimb, compania folosea organisme mutante asemănătoare pui cu mai multe picioare, fără pene și, posibil, mai mult de un cap.

Colonelul Sanders a fost un adevărat colonel al armatei

Harland Sanders s-a înrolat în armata americană de tânăr. Dar nu a ajuns niciodată la gradul de colonel. Și-a lansat primul serviciu de alimentație dintr-o benzinărie Shell în 1930, la vârsta de 40 de ani. La doar cinci ani mai târziu, mâncarea sa era atât de legendară încât guvernatorul Kentucky Ruby Laffoon i-a dat regelui puiului prăjit un titlu onorific de colonel. Care era o distincție acordată asupra distinșilor domni ai Sudului.

În 1949, Sanders a primit un alt astfel de comision onorific. Și, de data aceasta, a decis să-l folosească, valorificând titlul de colonel în scopuri de marketing. I-a crescut o barbă și o mustață și, în cele din urmă, a îmbrăcat un costum alb și o cravată neagră. Și-a decolorat chiar părul facial, astfel încât să se potrivească cu părul lui. Aspectul său iconic a devenit chipul literal al companiei. Fără îndoială că a avut o înfățișare recunoscută a ajutat atunci când a început să iasă pe drum pentru a înscrie francizați.

Colonelul Sanders a furat rețeta secretă de pui

O poveste des repetă este că colonelul Sanders și-a furat faimoasa rețetă „11 ierburi și condimente” de la o femeie de culoare din sud. O versiune spune că Sanders a luat rețeta de la o femeie cunoscută doar ca Miss (sau Mrs.) Childress. Când ea a amenințat că va deveni public, el a plătit-o cu 1.200 de dolari.

Deși există o istorie în care antreprenorii albi au preluat idei de la bucătari de culoare și nu acordă credit, nimeni nu a descoperit că este cazul rețetei KFC, a raportat Snopes.

Dar duce la o deoparte interesantă. Decizia lui Sanders de a folosi oale sub presiune nou inventate. Pentru a-și face faimosul pui prăjit a fost la fel de crucială pentru succesul său ca orice rețetă. Aceste aragazuri inovatoare au făcut mult mai rapidă crearea de prăjeli delicioase. Și l-au ajutat pe Sanders să-și extindă mai rapid imperiul restaurantelor.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro