Reclamă

Probabil cea mai mare frică a omenilor care obișnuiesc să meargă la mare este că, vreodată, există șansa să fie atacați de un rechin. Deși sună a SF, este o realitate, de cele mai multe ori bazată pe o teamă nefondată. 

Pe rețeaua de socializare TikTok, a devenit de mare interes pentru public un clip video al unui bărbat care spunea realitatea despre rechinii din Mare Neagră. Iată ce trebuie să știi și tu.

Există rechini în Marea Neagră? Ei bine, da!

Și ar trebui să fii foarte atent. Specialiștii au explicat că în Marea Neagră există o singură specie de rechini. Partea bună este că nu sunt deloc inofensivi pentru oameni. Mai mult decât atât, apar în două perioade ale anului.

,,Care sunt șansele să te atace un rechin în Marea Neagră? Ei bine, în Marea Neagră există o specie de rechini numită și câinele de mare.

Trăiește mai mult izolat, la adâncimi între 50 și 90 de metri, în intervalul martie-iunie și octombrie-noiembrie. 

@bogdanioan.ro #bogdanioan #informatii #informatiizilnice #informatiigratis #povestereala #intamplarireale #curiozitati #rechin #mareaneagra ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Câinele de mare are o talie mică , între 1.00 și 1.70 metri lungime, și o greutate între 6 și 14 kilograme. 

Acesta este total inofensiv pentru om și foarte rar ajunge la adâncimi mai mici de 10 metri.”, a explicat el.

Cum poți preveni atacul rechinilor. Informații care ți-ar putea salva viața, la un moment dat

pixabay

Una dintre cea mai importantă regulă este să nu intri într-o apă în care știi că sunt rechini. Cel mai adesea, ei trăiesc nu doar în mare, ci și în estuare și râuri.

De asemenea, rechinul periculos poate locui chiar și în apa dulce.

pixabay

De fiecare dată când cobori în mare, chiar și la mică adâncime pentru scufundări, încearcă să ai la tine o armă. Te poți ajuta de o suliță sau un harpoon.

Nu trebuie folosit pentru a provoca rechinii. Doar te poți apăra cu el într-un singur caz, atunci când ești atacat de un rechin.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro