Crizele biliare apare atunci când vezica biliară se contractă. Acest proces determină blocarea, pe termen scurt a pietrei biliare a canalului responsabil cu drenajul vezicii biliare. Însă, care sunt pașii care trebuie urmați în cazul în care vă confruntați cu o astfel de criză?

Calculii biliari pot apărea în urma unor dezechilibre chimice din bilă. Sau, de cele mai multe ori, atunci când vezica este golită incomplet sau rar.

De cele mai multe ori, crizele biliare sunt ignorate, iar asta din cauză că durerea cauzată de ele nu este una de lung durată. În medie, astfel de dureri sunt cuprinse între 30 de minute și o oră, în cazul celor mai grave dintre ele. Durerea aferentă crizei biliare se localizează în partea dreaptă superioară a abdomenului și poate fi resimtiță până în zona spatelui.

Pe lângă dureri, de cele mai multe ori, pacienții acuză și stări de greață, vărsături care, în principal, apar după mese.

Care sunt primii pași pe care trebuie să-i faci în cazul crizelor biliare
Catena

Sfaturi prețioase în cazul crizelor biliare

În momentul în care avem crize biliare, este extrem de important să ajungem la medicul gastroenterolog, care ne face o ecografie și care ne pune un diagnostic. Ne spune care este cauza care a dus la aceste dureri și crize biliare. Ne pune diagnosticul concret în care ne spune dacă avea de-a face cu sludge sau dacă avem de-a face cu litiază. De ce este important să facă asta?! Pentu că tratamentul este diferit, de la caz la caz.

Dacă avem sludge, e posibil că medicul să ne recomande niște medicamente. Astfel, acest sludge, practic, este mai ușor de eliminat din colecist. Dacă avem litiază, este recomandată îndepărtarea de îndepărtarea chirurgicală a colecistului. Chiar dacă medicul va spune că nu este o urgență, că nu trebuie făcută azi, mâine, putem să ne programăm peste o săptămână sau peste o lună, această intervenție nu trebuie amânată.