Mai sunt doar câteva zile până la sărbătorile de Paște, iar cei mici așteaptă acest lucru cu și mai mare ardoare.

De ce? Motivul este reprezentat de iepurașul de Paște, cel care aduce ouă și cadouri celor mici. Iepurașul de Paște are o istorie lungă și adânc înrădăcinată în sărbătoarea creștină, care merge chiar înapoi la tradițiile păgâne. 

După cum probabil creștinii știu deja, Biblia nu face nicio mențiune despre un iepure care aduc ouă copiilor în ziua învierii lui Iisus Hristos. O teorie este că simbolul iepurelui provine din vechea tradiție păgână pe care se bazează multe dintre tradițiile noastre de Paște.

Sursa: Social media

În aceste tradiții, simbolul animal al zeiței era un iepure , care de mult timp a reprezentat în mod tradițional fertilitatea datorită gradului ridicat de reproducere. Pentru prima dată iepurașul de Paște a apărut în anul 1700 în Pennsylvania.  Legenda spune că iepurele depunea ouă colorate ce le dăruia copiilor care erau buni. Prin urmare, copiii își făceau cuiburi în care iepurașul își putea lăsa ouăle. Uneori, cei mici puneau morcovi în coșuleț, în cazul în care iepurașului îi era foame

De ce aduce iepurașul de Paște ouă?

Deoarece iepurii sunt mamifere, ar putea părea o ipoteză greșită să spunem că iepurașul de Paște face ouă . Ouăle, la fel ca iepurele, au fost mult timp considerați un simbol străvechi al fertilităţii, renaşterii şi vieţii noi.

Dintr-o perspectivă creștină, ouăle de Paște reprezintă învierea lui Iisus și ieșirea lui din mormânt. Tradiția încondeierii ouălor de Paște ar putea data din secolul al XIII-lea. La acek moment ouăle erau considerate în mod tradițional un aliment interzis în perioada Postului Mare . De aceea, oamenii le vopseau pe măsură ce perioada de post s-a încheiat. Acest lucru era făcut pentru a face din mâncarea lor un mod și mai festiv de a sărbători în Duminica Paștelui.